Header Ads

Jadual Tarikh Tutup Permohonan PTPTN 2017

Jadual Tarikh Tutup Permohonan PTPTN 2017|Adakah anda pelajar IPTA atau IPTS? Sudah kah anda membuat pinjaman pembiayaan untuk pelajaran anda dengan Pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) tahun 2017? Jika belum, pemohon boleh mengemukakan permohonan pinjaman PTPTN sesi 2017 terlebih dahulu. Pastikan anda pelajar yang telah mendapat penempatan untuk lanjutan pengajian di institusi pengajian tinggi dalam peringkat Diploma, Ijazah atau Master. Disini saya ingin kongsikan jadual tarikh tutup permohonan PTPTN 2017.

Jadual Tarikh Tutup Permohonan PTPTN 2017

Seperti kita ketahui sebelum pemohon ingin membuat permohonan pinjaman PTPTN, pastikan anda buka akaun SSPN-i terlebih dahulu di Bank Rakyat, Maybank, Bank Islam, Agrobank atau mana-mana cawangan PTPTN bagi mendapatkan nombor akaun SSPN-i serta merta. Sangat mudah!

Jadual Tarikh Tutup Permohonan Pinjaman PTPTN


Berikut adalah semakan jadual tarikh akhir permohonan PTPTN seperti di bawah :

● Universiti Awam dan Politeknik
Jadual IPTA Asal
Jadual IPTA Pindaan 

● Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS)
Jadual IPTS Asal 
Jadual IPTS Pindaan

* Pemohon boleh muat turun melalui link di atas dalam bentuk PDF

Sesudah anda membuka akaun SSPN-i, anda perlu beli no pin PTPTN di kaunter BSN, ATM BSN atau melalui Khidmat Pesanan Ringkas (SMS). No PIN PTPTN ini diperlukan untuk membuat permohonan pinjaman PTPTN secara online. Lihat selanjutnya disini→ Permohonan Direct Debit Online PTPTN. Inilah kaedah permohonan pinjaman pendidikan PTPTN yang sangat mudah dan cepat.

Baca juga :
Syarat Permohonan Pinjaman MARA Terkini
Semakan Baki Pinjaman PTPTN Online 
Semakan Permohonan PTPTN 2017 Online 

Nasihat saya, pastikan anda menyemak jadual tarikh tutup permohonan PTPTN dahulu untuk mengetahui sama ada pemohon masih boleh membuat pinjaman atau pun tidak. Jika anda ingin dapatkan biasiswa pendidikan yang lain, anda boleh rujukan menerusi laman web ini KLIKSINI.

Semoga perkongsian Jadual Tarikh Tutup Permohonan PTPTN 2017 dapat membantu anda khususnya pelajar IPTA & IPTS untuk mendapatkan pinjaman pendidikan PTPTN sesi 2017. Selamat memohon PTPTN!

2 comments:

  1. adik2 cepat mohon sebelum terlambat...

    ReplyDelete
  2. dah lama mohon dah. sekarang tiba masa kena bayar pulak

    ReplyDelete

Powered by Blogger.