Header Ads

Semakan Status Pendaftaran MUET Sesi November 2017 Online Dan SMS

Semakan Status Pendaftaran MUET Sesi November 2017 Online Dan SMSSebenarnya hari ini aku nak kongsi kepada calon yang ingin mengambil peperiksaan MUET sesi November 2017 untuk menyemak status pendaftaran / slip daftar mereka. Secara jujurnya, ni kali pertama aku ambil peperiksaan MUET di sekolah. Aku student poli tapi saja nak ambil kat sekolah. Nervous gak kali pertama...makin dekat ja speaking test...doa2 kan saya buat yang terbaik. IshaAllah kalau ada rezeki saya nak sambung ijazah pulak. Baca selanjutnya di bawah.

Semakan status pendaftaran / slip daftar calon peperiksaan MUET (Malaysian University English Test) untuk sesi November 2016 boleh dibuat mulai 8 September 2016 sehingga 7 Oktober 2016. Semakan boleh dibuat secara online dan melalui SMS.

Semakan Status Pendaftaran MUET Sesi November 2017 Online Dan SMS

Semakan Status Pendaftaran MUET Sesi November 2017 Online Dan SMS


Slip daftar MUET hendaklah dicetak dan ditunjukkan kepada pengawas peperiksaan untuk kebenaran menduduki peperiksaan MUET.


Semak Pendaftaran MUET Secara Online

Semakan slip daftar ujian MUET boleh dibuat secara online di pautan berikut:


Semak Pendaftaran MUET Melalui SMS

Berikut adalah cara menyemak pendaftaran calon MUET menggunakan khidmat mySMS:

Semakan Status Pendaftaran MUET Sesi November 2017 Online Dan SMS

  1. Taipkan:
    MUET<jarak>INFO<jarak>[No. Kad Pengenalan]
    Contoh: MUET  INFO  930325035243
  2. Hantarkan SMS ke 15888
Caj perkhidmatan 15 sen akan dikenakan untuk setiap penghantaran dan 20 sen untuk penerimaan mesej.

Dah jelas cara semak status daftar MUET 2017?
Semoga berjaya dan good luck! Terima kasih sudi membaca artikel Semakan Status Pendaftaran MUET Sesi November 2017 Online Dan SMS.

Kredit - Malaysiatercinta 

No comments

Powered by Blogger.