Header Ads

Semakan Slip Daftar Ujian MUET 2017 Online

Semakan Slip Daftar Ujian MUET 2017 Online |Dipetik dari Portal Rasmi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) pelajar kini boleh membuat Semakan Slip Daftar MUET 2017 sesi Mac, Julai dan November secara online. Untuk makluman, Slip Daftar ini perlu ditunjukkan kepada pengawas peperiksaan untuk kebenaran atau kemasukan menduduki ujian MUET. Calon perlu Semakan Status Daftar Ujian MUET 2017 Online ini dan seterusnya mencetak slip sebelum masuk ke dewan peperiksaan MUET. Lihat ini juga : JADUAL PEPERIKSAAN MUET 2017


Semak Slip Daftar MUET Online

Semakan slip menduduki ujian atau peperiksaan MUET MPM boleh dicetak secara online dengan mengikuti panduan berikut.


Tarikh Semakan Slip Daftar Ujian MUET 2017 Online 


Pengesahan butiran pendaftaran calon untuk menduduki MUET akan diberitahu kepada calon dalam Slip Daftar MUET (MUET/D) melalui portal MPM www.mpm.edu.my seperti tarikh berikut :- 
  1. MUET MAC 2017 - Bermula 22 Januari 2016
  2. MUET JULAI 2017 - 18 Jun 2016
  3. MUET NOVEMBER 2017- 9 September 2016
Jika maklumat calon tiada dalam semakan MUET/D, sila hubungi terus Majlis Peperiksaan Malaysia dengan kadar SEGERA.  Bagi calon sekolah/institusi, sila hubungi Majlis Peperiksaan Malaysia melalui Pengetua sekolah/institusi masing-masing.   

Semakan Slip Daftar Ujian MUET Online

Semakan Secara SMS

Calon boleh menyemak status MUET/D melalui khidmat Sistem Mesej Ringkas (SMS) dengan menaip MUET[jarak]INFO[jarak]nombor kad pengenalan dan hantar ke 15888.

Baca juga :

Semakan Keputusan Ujian MUET 2017 Online & SMS 
Tips Speaking Test MUET Dengan Mudah 

Tahniah kepada yang berjaya dengan cemerlang. Bagi mereka yang inginkan lulus cemerlang Peperiksaan MUET, anda boleh membeli Panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan.

No comments

Powered by Blogger.