Alexa rank Malaysia blog lokmanamirul.com cecah 14 ribu!

~Assalamualaikum~

Hari ni aku tergerak hati nak check kat website alexa rank. Dah rasa lama aku tinggal benda nih. Nak tahu gak ranking blog aku masa sekarang...



Setelah kian lama tak bukak, tuk2 aku tengok alexa rank di dunia meningkat mendadak dari 24 juta last time (9 bulan lalu). Kini, ranking dunia dah naik 2.1 juta. Memang nampak berbeza sangat. Rasanya faktor aku tukar domain dan struktur template yang lebih baik.

Apa lebih menggembirakan....aku dah berjaya masuk alexa rank di Malaysia. Memang tak sangka lah aku...blog setahun jagung! Blog lokmanamirul.com kini berada di tangga 14.4k di rank Malaysia.

Walaupun, alexa rank ni tak beri sebarang kesan kepada Search Engine (SERP), tapi ia menjadi kayu ukur kepada sesebuah blog. Bagi aku, suka lihat ranking blog di alexa rank. Sebab nak tahu setakat mana kedudukan ranking aku. Lagi naik memang senyummm...

Contoh ranking dari negara Rusia dan Ukraine 

Sasaran aku nak terus cemerlang dan kekal stabil, dan teruskan berusaha untuk mendapat kedudukan yang lebih baik. Yang penting belajar lagi ilmu tentang SEO supaya blog kita berjaya di SERP.

Kalau anda nak semak kedudukan ranking blog anda, boleh check kat alexarank.com. Percuma ja nak semak!

3 comments.. read them below or add one

Maman Reen Maman Reen September 17, 2016
Tahniah kerana rank blog makin naik.. Hihi senyum lebor. Kalau reen pun senyum sampai lenguh pipi. Dapat pageview 500 sehari pun dah huiyoooo hahahaaa maklumlah selalu pageview blog 300 je sehari.

Sedih. Tapi tak pe.. Usaha lagi! Caiyoookkkkkk! Semoga kite berjaya improve blog..
lokman amirul lokman amirul September 18, 2016
blog reen masih baru lagi...kalau dah setahun camtu mungkin blog akan lebih baik!
Maman Reen Maman Reen September 18, 2016
Mueheheee blog baru setahun jagung. Hari-hari struggle cari idea untuk menulis..

Bangun je pagi terus terfikir topic apa hari ni nak post ya. Kui kui kui..