Header Ads

Liga Super 2019 Jadual Perlawanan dan Kedudukan Carta

Liga Super 2019 Jadual Perlawanan dan Kedudukan Carta |Kejap ja masa lani, tuk-tuk dah nak start game Liga Super musim 2017. Kalau tahun lepas pasukan gergasi Malaysia iaitu JDT yang menjuarai trofi gelaran liga itu. Tapi musim ni rata-rata pasukan nampaknya setanding berbanding tahun lepas.

Dijadualkan aksi Piala Sumbangsih antara Johor Dari Ta'zim menentang Selangor di Stadium Larkin pada 13 Februari 2016 akan membuka tirai serentak dengan perlawanan Liga Super bagi lain-lain pasukan. Sebanyak 12 pasukan yang bertanding dalam liga super musim 2016.

Senarai pasukan yang bertanding untuk merebut gelaran Liga Super 2017 adalah JDT, Selangor, Pahang, Pulau Pinang, Kedah, Terengganu, Kelantan, Sarawak, Felda United, PDRM, Perak dan playoff antara ATM dengan T-Team. Dijangka saingan Liga Super Malaysia musim 2016 akan bermula 13 Februari 2016.

Liga Super 2019 Jadual Perlawanan dan Kedudukan Carta 


Berikut dikongsikan adalah jadual, keputusan dan carta kedudukan Liga Super Malaysia musim 2019 ;

Untuk mendapatkan maklumat lanjut boleh la anda lawati laman web ini http://footballmalaysia.com sekiranya terdapat pindaan semasa berhubung dengan jadual perlawanan.

No comments

Powered by Blogger.