Header Ads

Lirik Lagu Zalikha Kumpulan Floor 88

Lirik Lagu Zalikha Kumpulan Floor 88|Anda dah dengar lagu Zalikha? Merdu sungguh suara vokalis kumpulan Floor 88 dengan lagu berjudul Zalikha yang semakin hit di corong-corong radio. Dikhabarkan kini video klip official lagu Zalikha dari Floor 88 band telah mencecah 2.6 juta views. Memang hebatlah lagu ni baru je diterbitkan di bawah RASA music. Jom layan video klip dan dikongsikan lirik lagu Zalikha dari Floor 88.

Lirik Lagu Zalikha Kumpulan Floor 88
Ahli Kumpulan Floor 88
Korang nak tau lagu Zalikha ini hasil ciptaan daripada pemain gitar utama Floor 88 iaitu Zai Hamzah, dimana lagu ini telah dicipta 4 tahun lalu. Difahamkan asal lagu ini berjudul Qu Putih kerana fenomena produk Dato Vida dan mereka menukarkan kepada Zalikha untuk masuk siaran radio. Memang sesuailah mereka tukar dengan panggilan nama 'Zalikha'!

Baca juga : Biodata Kumpulan Floor 88

Lirik Lagu Zalikha Kumpulan Floor 88


Seorang gadis yang mencuri hatiku
Anggun terpesonaku melihat wajahnya
Adakah dia merasakan apa yang ku rasa
Degup jantungku bergetar-getar

Lirikan matamu menusuk ke jiwaku
Sekaliku pandang membuatku terpaku
Selalu terbayang akan wajahmu
Adakah kau merasa seperti diriku

Zalikha Zalikha Zalikha
Kaulah gadis jelita
Bilaku berjalan sebelah
Terasa rasuk bergetar

Zalikha Zalikha Zalikha
Kaulah yang mempersona
Bilaku terdengar suaranya
Hatiku terpaut jadi gila

Adakah dia sudah berpunya
Jika belum ada
Inginku berkenalan dengannya

Zalikha Zalikha Zalikha
Kaulah gadis jelita
Bilaku berjalan sebelah
Terasa rasuk bergetar

Zalikha Zalikha Zalikha
Kaulah yang mempersona
Bilaku terdengar suaranya
Hatiku terpaut jadi gila

Adakah dia sudah berpunya
Jika belum ada
Inginku berkenalan dengannya

Video Klip Official Lagu Zalikha - Floor 88




Terima kasih sudi membaca artikel Lirik Lagu Zalikha Kumpulan Floor 88.

5 comments:

  1. Pcl suka tang korusnya.. lagi suka bila zalika zalika tu disebut banyak kali..sekadar penyeri halua telinga. Terbaik Floor88

    ReplyDelete
  2. Rasa nak nyanyi pulak hehe.

    ReplyDelete
  3. Tidak dinafikan antara lagu yang menarik..

    Jiwangnya melekat dijiwa

    ReplyDelete
  4. DAH DENGAR, BOLEH TAHAN JUGAK LAGU NI

    ReplyDelete

Powered by Blogger.