Biodata Pikotaro dan Lirik Lagu Pen Pineapple Apple Pen

Kelakar gler dengaq lagu Pen Pineapple Apple Pen, lirik tak leh belah ulang perkataan tu ja. Sudah pasti anda pun kenal sapa penyanyi lagu Pen Pineapple Apple Pen (PPAP). Kan? Yang paling menghiburkan bukan setakat lirik, malah penyanyi tu jugak iaitu Pikotaro, dek kerana gaya tariannya yang melucukan.

Biodata Pikotaro dan Lirik Lagu Pen Pineapple Apple Pen

Lagu PPAP ini dinyanyikan oleh pelawak dan penyanyi Jepun, Pikotaro dimana lagunya telah diiktiraf Guinness World Record sebagai lagu terpendek yang berjaya tersenarai dalam carta Billboard Hot 100 di Amerika Syarikat.

Ia cuma lagu yang ringkas tentang seorang lelaki yang mempunyai  pen, nanas dan epal hanya buat video lagu ringkas berdurasi 45 saat itu, telah ditonton lebih 67 juta kali di Youtube sejak dimuat naik dari bulan Ogos lalu. Hebat kan!!!! Hanya buat kelainan dari yang lain...ala2 versi baru Gangnam Style...lagu ni telah top satu dunia.

Biodata Pikotaro dan Lirik Lagu Pen Pineapple Apple Pen

Biodata Pikotaro Penyanyi Lagu Pen Pineapple Apple Pen

Nama Penuh : Daimaou Kosaka
Nama Glamor : Pikotaro
Umur : 43 Tahun (2016)
Asal : Aomori, Jepun
Pekerjaan : Komedian dan Penyanyi
Penghargaa : Guinness World Record Lagu Pen Pineapple Apple Pen

Biodata Pikotaro dan Lirik Lagu Pen Pineapple Apple Pen

Lirik Lagu Pen Pineapple Apple Pen

I have a pen, i have an apple
Uh apple pen!

I have a pen, i have a pineapple
Uh pineapple pen!

Apple pen pineapple pen

Pen-Pineapple-Apple-Pen!
Pen-Pineapple-Apple-Pen!

Apple pen....Pineapple pen....uh! Pen Pineapple Apple Pen....!

3 comments.. read them below or add one

ayunie ramli ayunie ramli November 02, 2016
Dh tkde bnda lain ke nk msuk world record?
Ina Ina November 03, 2016
Kelakar betul lagu ni. Anak-anak pun suka sangat. Memang tak hairan boleh famous sebab catchy. Pelawak-pelawak kat Jepun walaupun nampak merepek tapi diorang very high paid. Lawak diorang tak bodoh dan murahan. Dan kebanyakannya orang bijak2 bukan calang2.
Unni Anje Unni Anje November 03, 2016
hahahah.. siap anak bos Unni buat dumash ni