Header Ads

Tutorial : cara menggunakan 8share

Assalamualaikum....

Kepada pembaca blog ni, saya ingin kongsikan cara-cara hendak menggunakan 8share. Kadang-kadang korang hanya tahu daftar ja, tapi nak guna tak tahu pulak.  Sebelum ni saya dah kongsikan cara nak daftar.

Cara menggunakan 8share:

1. Sign in account 8share anda, kemudian akan muncul kotak-kotak macam ini :


Cara Menggunakan 8share

2. Klik sahaja mana-mana specials aka kotak-kotak yang anda nak share pada rakan-rakan anda.
3. Seterusnya akan muncul pula paparan ini :

Cara Menggunakan 8share

4. Disini akan ditunjukkan apa maklumat yang anda akan kongsi dan cara berkongsi step by step,dah baca dan faham boleh, scroll je sampai ke bawah sehingga jumpa sharing box ini :


Cara Menggunakan 8share

5. Anda boleh share link anda di Facebook, Twiitter, Google+ mahupun Linkedin. Pilih je mana-mana. Semua pun tak apa. hehe. Misalnya nak share dekat facebook, klik box "SHARE ON FACEBOOK". Nanti akan pop up facebook sharing box tu.

Cara Menggunakan 8share

6. Dah siap semua, close semua pop up yang muncul. Kalau nak sharing specials yang lain, ulang langkah yang sama ye.

7. Nak check apa yang kita share, berapa UV/ramai yang klik link kita berserta earnings yang kita perolehi, boleh pergi Dashboard.

Dah selesai boleh la guna. Yang penting rajin-rajin la share, jangan pula daftar tapi tak share pula . Selamat mencuba!!!

No comments

Powered by Blogger.