Header Ads

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest Lazada

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest Lazada|Tinggal hanya beberapa hari lagi Malaysia akan menyambut Hari Kebangsaan 2017 kali ke-60, Lazada tidak ketinggalan untuk turut memeriahkan kemerdekaan negara kita dengan adanya jualan hebat Merdeka! Merdeka! Sale. Jualan mega Lazada ini akan berlangsung dari 25 Ogos hingga 31 Ogos 2017, dimana anda boleh mendapat diskaun istimewa sehingga 80%. Pelbagai barangan dan alatan yang terpilih anda boleh dapati dari Lazada Malaysia dengan tawaran potongan harga sangat rendah. Jangan lepaskan peluang ini!

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Dalam masa yang sama para blogger juga boleh mengambil kesempatan ini dari Merdeka! Merdeka! Sale untuk menyertai satu contest yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia. Merdeka! Merdeka! Blogger Contest akan berlangsung mulai 21 Ogos hingga 31 Ogos 2017 dan terbuka kepada sesiapa sahaja yang memenuhi syarat penyertaan. Tanpa aku membuang masa turut join contest ini sebagai menyahut cabaran Hari Kemerdekaan negara tercinta.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest


1. What do you love about being Malaysia?

Sebagai rakyat warganegara Malaysia, saya amat bangga dan bersyukur kerana kita dapat hidup dalam keadaan aman dan harmoni tanpa berlaku peperangan atau permusuhan antara kaum. Tidak kiralah bangsa sama ada Melayu, Cina, India, suku kaum asli, suku etnik Sabah dan Sarawak kita mampu hidup serumpun dan bersatu padu walaupun perbezaan agama, bahasa dan budaya. Yang menariknya setiap bangsa boleh hormat-menghormati agama antara satu sama lain. Selain itu juga, keunikkan yang ada di Malaysia adalah kepelbagaian makanan yang boleh didapati seperti roti canai, tosei, nasi lemak dan char keow tiow hanya this country is Malaysian.

2. Choose your favourite local brand here.

Saya memilih jenama tempatan yang menjadi kegemaran adalah PENSONIC. Jenama buatan Malaysia ini adalah salah satu produk terbaik elektronik di Malaysia.

3. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Jenama : Pensonic PSW-1019 Fresh Cool Air Cond 1.0 HP [KLIKSINI]
Harga : RM769.00
Free : jug kettle
Warranty : 1 year

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Jenama : Pensonic Water Filter PP-123 [KLIKSINI]
Harga : RM90.00
Warranty : 1 year

Inilah dua produk yang saya pilih dari jenama Pensonic. Okay dah join contest ini? Bagi yang belum join Merdeka! Merdeka! Blogger Contest. Hadiah ditawarkan kepada pemenang ;

1st Prize : 1 x RM600 LAZADA Shopping Voucher 
2nd Prize : 2 x RM300 LAZADA Shopping Voucher 
3rd Prize : 3 x RM200 LAZADA Shopping Voucher 

Jom korang shopping online di Lazada kerana menawarkan jualan mega Merdeka! Merdeka! Merdeka! Sales yang akan bermula 25 Ogos ini hingga 31 Ogos 2017 dengan potongan discount sehingga 80%. Selamat bershopping!

18 comments:

  1. wahhh... semoga berjaya ya...

    ReplyDelete
  2. Gud luck ye...manalah tahu ada rezeki kan

    ReplyDelete
  3. nk join jgk tpi xberapa nak fhm..hihihihi..god luck lokman

    ReplyDelete
  4. good luck dik..

    http://herneenazir.com/2017/08/24/lazada-merdekamerdeka-blogger-contest/

    ReplyDelete
  5. wahh pensonic yee hehe. semoga berjaya lokman :D

    ReplyDelete
  6. Terbaik Mr Lokman. Semoga berjaya nanti. Brand pensonic my favourite band juga. hihi. :D

    ReplyDelete
  7. good luck! timm pun join jugak

    ReplyDelete
  8. Semoga berjaya lokman.. all the best

    ReplyDelete
  9. good luck. klau sempat nak join jgak.

    ReplyDelete
  10. Best of luck! Semoga ada rezeki menang :) Amin.

    ReplyDelete
  11. all the best and good luck...

    ReplyDelete
  12. Semoga berjaya!!! (ameridzuan.blogspot.my)

    ReplyDelete
  13. pergh menarik seh.. potongan harga kaw2..

    ReplyDelete
  14. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks! itunes login account

    ReplyDelete

Powered by Blogger.