Header Ads

Kenali Jenis-jenis Ikan di Pasar

Kenali Jenis-jenis Ikan di Pasar |Kali ni saya nak kongsi artikel lain dari yang lain mengenai jenis ikan di Malaysia. Orang zaman sekarang pasti dah jarang ke pasar basah. Ye dak? Tahu-tahu semua sudah dihidangkan. Ini realitinya sekarang. Jenis ikan pun tak tahu apa kan? Sebut ikan tongkol pun belum pasti anda boleh menjawab! Benda ni nampak mudah tapi percayalah masih ramai yang tak tahu nama-nama ikan yang kita makan setiap hari. So, dengan perkongsian ini dapat memudahkan anda semua kenali jenis-jenis ikan di pasar. Sekurang-kurangnya taklah kekok nanti kalau anda dah berumahtangga lebih-lebih lagi kaum wanita pasti kena ambil tahu.

Kenali Jenis-jenis Ikan di Pasar


Kenali Jenis-jenis Ikan di Pasar 


Berikut dikongsikan adalah jenis ikan-ikan di pasar tak kiralah pasar tani, pasar malam atau pasar pagi. Semuanya adalah jenis ikan di Malaysia. Jom kenali ikan-ikan sedap dimasak untuk seisi keluarga.

Kenali Jenis-jenis Ikan di Pasar

Kenali Jenis-jenis Ikan di Pasar

Kenali Jenis-jenis Ikan di PasarBanyaklah jugak jenis-jenis ikan yang anda kena ketahui. Bagi akulah ikan siakap memang ikan kegemaran aku, kalau masak siakap tiga rasa peh sudah pasti meletop! Yang mana satu ikan popular dan kegemaran anda? Semoga perkongsian info ini tentang jenis-jenis ikan dapat membantu anda kenali lebih mudah. 

Gambar Kredit : FB Bazaar Buku 

No comments

Powered by Blogger.