Permohonan Iklan Innity Blog Lokmanamirul.com Diluluskan!

Syukur alhamdulillah hari ini dapat kabar gembira selama seminggu lebih aku menunggu bermulanya tarikh aku mohon hingga sekarang (26/9/2016), akhirnya terjawab sudah...permohonan INNITY blog lokmanamirul.com BERJAYA! HaHaHa....makna tidaknya tiga kali dah aku mohon ditolak...terkejut jugak lah aku, bukannya senang dapat Innity, kalau tengok dari segi penilaian pun dah tahu memang SUKAR...ada yang review berbulan-bulan jugak Innity siasat blog mereka untuk pastikan layak tak mereka untuk diterima...


Kalau korang perasan masa kini aku hanya guna iklan dari NUFFNANG dan ADNOW serta MOBICOW dalam blog ini. Google Adsense aku stop sekejap sebab ada masalah domain...hmmmm!!! Berat mata memandang berat lagi bahu memikul....sebelum aku nak mohon Innity berfikir banyak kali gak...bleh ka blog yang masih mentah ni nak dapat permohonannya.


Aku mulalah research dulu... rata-rata blogger katakan Innity ni kalau nak mohon kena 40,000 sebulan Unique Visitor (UV) dan 150,000+ sebulan Pageviews. Woahh!!! Memang nampak sukar kalau nak mohon... tapi semenjak sebulan kebelakangan ini...aku nampak blog ini naik drastik pageviews sehingga 10k above memang dalam hati aku katakan...bleh dapat nie...kalau tak cuba mana nak dapat hasilnya...so...aku cuba!

Sebab apa aku minta Innity...first aku nak cuba benda yang baru, maksudnya Nuffnang selama ni aku guna tak lah membawa hasil lumayan...so dengan ada nya Innity aku harapkan lebih lagi. Bukan apa...bayaran Innity ni lebih tinggi berbanding Nuffnang. Ni aku dapat info dari blogger2 yang lebih senior dari aku.

Yang kedua...bagi aku ia nampak ekslusif, maksudnya bukan senang nak dapat pengiklanan dari Innity. Kalau adanya ini maknaya blog kita nih dah capai satu tahap yang dianggap memuaskan.

Bagi aku dah syukur banyak2...mudah-mudahan adanya Innity ni beri lebih semangat aku berkarya dan terus beristiqamah untuk jadi sorang blogger yang berwibawa.

1 comment... add one now

zik zik September 28, 2016
wah hebat lu bro.. bukan calang2 ...