Header Ads

Tutorial : Register Shoutbox Busuk.org

Bosan ehh...xtau nk update apa..so saya rasa, perlu kongsi kepada korang yang mungkin tak tahu lagi pasal Shoutbox busuk.org . Memang tak dinafikan, Shoubox ini memang terbaik la. Kalau korang nak guna Shoutbox ni. Saya ajarkan kepada korang :

1. First, korang pergi ke link ni dulu http://shout.busuk.org/m/index.php?view=register 

2. Dah masuk...korang perlu masukkan username, password dan email. Korang juga boleh daftarkan melalui Facebook.

3. Selepas dah daftar, masukkan lagi sekali username dan password korang.

4. Kalau korang rasa nak ubah width dan height Shoutbox korang, boleh ja ubah ikut citarasa anda.

5. Kalau korang nak shoutbox lebih cantik, boleh tekan Customize shoutbox.

6. Dah ubah kaler korang nak...then, tekan save.

7. Pergi ke home, dan copy code shoutbox korang.

8. Lepas tu, paste ke website anda.




No comments

Powered by Blogger.