Header Ads

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita Lakonan Shukri Yahaya & Aprena Manrose

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita Lakonan Shukri Yahaya & Aprena Manrose |Drama Melayu terbaru dalam slot Akasia TV3? Saksikan drama terbaru berjudul Tiada Arah Jodoh Kita yang diadaptasi daripada novel Tiada Arah Jodoh Kita karya Ezza Mysara. Drama ini akan mengisi slot Akasia di TV3 yang dibintangi oleh beberapa pelakon hebat iaitu Shukri Yahaya dan Aprena Manrose sebagai peneraju utama. Manakala pelakon sampingan adalah Hafeez Mikail, Erwin Dawson, Mustaqim Bahadon dan ramai lagi.

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita Lakonan Shukri Yahaya & Aprena Manrose

Drama Tiada Arah Jodoh Kita menggantikan drama Kekasih Paksa Rela yang akan ditayangkan bermula 13 Februari 2018 pada setiap hari Isnin hingga Khamis jam 6.58 malam di TV3. Jom baca ringkasan sinopsis drama Tiada Arah Jodoh Kita!

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita Lakonan Shukri Yahaya & Aprena Manrose


Berikut adalah senarai pelakon dan sinopsis drama Tiada Arah Jodoh Kita :

Senarai Pelakon Drama Tiada Arah Jodoh Kita 


● Shukri Yahaya sebagai Megat Aathif
● Aprena Manrose sebagai Afia Awliya
● Hafeez Mikail sebagai Megat Wakeel
● Erwin Dawson sebagai Fayyad Syakir

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh 


Mengisahkan ketabahan watak Afia Awliya yang menanti kepulangan orang tersayang, Fayyad Syakir yang belajar di luar negara. Sebaliknya, Fayyad yang pulang menyuruhnya mengahwini rakan baiknya iaitu Megat Wakeel yang menunggu detik akhir hayat. Afia pada mulanya menolak. Namun bila mengenali Wakeel sendiri, prinsip Afia berubah. Marahnya lentur. Entah apa yang membuatkan dia bersetuju dengan perkahwinan ini.

Mengahwini Wakeel tak termasuk dalam list acuan hidupnya. Tapi jodoh, maut, ketentuan sungguh di tangan Tuhan. Selama bergelar isteri Wakeel, tak pernah sehari pun dia tak dihujani bahagia.

Tatkala jiwa itu sarat dibanjiri rindu pada yang telah pergi, dia dihujani dengan dua lamaran. Fayyad kembali menagih janji lama. Mampukah Afia untuk memilih jika hatinya telah kosong?

Jangan lupa tonton drama Tiada Arah Jodoh Kita setiap episod secara langsung di TV3 atau tonton.my. Selamat menonton.

2 comments:

Powered by Blogger.