Header Ads

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018 | Anda tahu cara daftar CIMB Click? Baru-baru ini admin baru saja buka akaun bank baharu di CIMB Bank. Nak tambah cawangan kad bank katakan! Macam biasa kena ambil no giliran dan pergi ke kaunter untuk isi maklumat personal dan dapatkan nombor akaun bank. Bagi admin yang kebiasaan guna banking online, sudah tentu kena daftar CIMB Clicks dahulu untuk mengaktifkan akses perbankan online ini. Mudah ja nak daftar CIMB Clicks. Okay disini admin kongsikan cara daftar CIMB Clicks terkini 2017.

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018


Langkah Pertama : Daftar Di Mesin ATM CIMB

1. Anda perlu ke mesin ATM CIMB dahulu dan masukkan kad debit dan no. PIN sekali untuk ke paparan utama.
2. Anda pilih button 'OTHER/LAIN-LAIN'.
3. Kemudian, pilih CIMB Clicks.
4. Masukkan nombor telefon bimbit anda yang aktif untuk pengesahan no TAC.
5. Kad keluar dan resit sekali. Sudah!

Langkah Kedua : Daftar CIMB Clicks Secara Online

1. Layari ke laman web rasmi CIMB Clicks 👉 http://www.cimbclicks.com.my/.
2. Lihat bahagian menu atas dan klik button 'Online Registration'.

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018

3. Kemudian, klik 'Register Now'.

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018

4. Di bahagian ini anda perlu isikan maklumat kad anda.

Cara Daftar CIMB Clicks 2017/2018

- Masukkan nombor kad CIMB anda di bahagian hadapan.
- No PIN ATM anda.
- Username ID anda (pastikan campur huruf dan nombor'.
- Nombor Password anda.
5. Selesai CIMB Clicks registration.

Mudahkan cara pendaftaran akaun CIMB Clicks. Selesai saja , daftar kad di mesin ATM, balik rumah isi akaun online pula. Ini adalah cara daftar CIMB Clicks terkini tahun 2017/18. Kalau cara lama saya tak pasti sama ada still sama atau pun telah ditukar. Ikut saja tutorial yang admin kongsikan.

Okay selesai dah boleh banking online! Semoga informasi ini dapat membantu pengguna kad CIMB untuk mendaftar akaub CIMB Clicks dengan lebih mudah. Selamat maju jaya!

5 comments:

  1. thanks. dah lama abe kie guna cimbclicks ini...

    ReplyDelete
  2. Nice sharing..mudah bila online banking ni

    ReplyDelete
  3. Cikla mmg dh lama mencari tip mcm mne nk daftar cimb click ni. Good sharing lokman..

    ReplyDelete
  4. akak lum ada akaun cimb... msh old scholl... hehe... apa pun nice sharing

    ReplyDelete

Powered by Blogger.