Kebaikan Makan Coklat 7 Perkara Ni Akan Berlaku Selepas Beberapa Minit Makan!


Statement ini biasanya kita akan dengar "Tak nak lah makan coklat nanti gemuk"!
Selalu tak dengar ayat seperti di atas diucap oleh kawan-kawan atau sesiapa yang tak nak makan coklat? Sebenarnya coklat tak menggemukkan malah memberi banyak faedah kepada badan kita. Selepas beberapa minit kita makan coklat 7 perkara ni akan berlaku pada badan kita. 
Dalam masa 10 minit
1. Kalau tengah tak ada mood, coklat ni akan menaikkan mood kita dan mencergaskan badan.
2. Meningkatkan bekalan darah ke otak dan mengembangkan saluran darah
3. Mengurangkan tekanan darah 
4. Melindungi gigi kita
Dalam masa 30 minit
1. Mampu melawan batuk
2. Melindungi kulit dari sinaran matahari
3. Membekalkan badan kita vitamin PP, B1, B2 dan E serta elemen mikro seperti Ca, Mg, Na, K, P dan Fe
Itu baru dalam masa beberapa minit dah banyak sangat kebaikan kita dapat dari makan coklat kan? Kalau selepas beberapa hari? Bulan? Setahun? Jadi janganlah takut kalau nak makan coklat okay?

Sumber : brightside & authority nutrient

0 comment... add one now