Whatssap Dah Boleh Tag Rakan Lain Dalam Mesej Berkumpulan

APLIKASI bual popular telefon pintar, WhatsApp telah memperkenalkan sokongan baru pada aplikasi mereka sejak beberapa hari lalu di dalam kemaskini terbaru, kini anda boleh men-tag nama ‘mention’ nama rakan untuk ‘group’ WhatsApp.
mesej-whatsapp
Fungsi baru berkenaan memudahkan mesej ditujukan kepada rakan yang diingini sama seperti tag di facebook dan twitter.



Hanya perlu taip dan tekan “@” dan akan keluar nama-nama yang ada dalam mesej berkumpulan itu. Dengan weujudnya sistem tag ini, penerima masih akan dapat notifikasi walaupun sesuatu group itu telah di mute. Jadi, lagi mudah kan kalau nak tuju mesej tu kepada seseorang? Lebih mudah untuk berkomunikasi.

Kepada sesiapa yang belum boleh mengguna fungsi baru ini, sila kemaskini WhatsApp anda sekarang.

1 comment... add one now

timm bill timm bill September 22, 2016
xtry lgi pun..mcm xberfunction sgt je buat msa ni, haha