Alat Ini 'Muzo' Akan Bantu ‘Mute’ kan Bunyi Yang Annoying di Sekeliling Kita

Korang pernah tak impikan dunia dimana korang boleh ‘off’ atau ‘mute’ kan orang-orang di sekeliling kita?
Alat yang dikenali sebagai Muzo boleh menjadikan ia satu realiti!
Muzo, sebuah alat peranti yang digunakan untuk menyimpan bunyi bising dipersekitaran, dipasarkan oleh Kickstarter, dikatakan mampu membuat persekitaran kita menjadi kedap bunyi.
Dengan menggunakan konsep getaran, bunyi dan neo-magnet, bunyi bising disekitar kawasan alat ini dipasang akan diserap, seterusnya menjadikan kawasan tersebut kedap kepada bunyi.
Apa yang lebih menarik, alat ini mudah dibawa kemana sahaja dan boleh berfungsi dengan hanya melekatkan ia di mana-mana permukaan rata.

Mana nak beli? Haa check out je kat sini :Muzo - Kickstarter.com

Rujukan:
http://japan.cnet.com/news/service/35084590/ 
http://www.gizmodo.jp/2016/06/nc.html 
http://www.gq.com.tw/gadget/3C/content-28048.html 
http://www.earlyadopter.co.kr/74936/muzo-2 
http://news.livedoor.com/article/detail/11686821/ 
http://internet.watch.impress.co.jp/.../yajiuma/1005708.html 
http://www.gadget-rausch.de/.../muzo-erzeugt-ruhezonen.../ 
https://www.svetandroida.cz/muzo-ticha-zona-android-201606 
https://www.rakunew.com/items/74992 
http://www.melamorsicata.it/.../muzo-laccessorio.../ 
https://www.backerkit.com/.../muzo-your-personal-zone... 
http://www.geekpark.net/topics/215841

Sumber : Livesmart. &Indiegogo

1 comment... add one now