Header Ads

Top 10 Haiwan Mempunyai Kemahiran, Nombor 9 Pasti Buat Anda Gerun!

Ini adalah 10 haiwan yang mempunyai kuasa, kemahiran dan kehebatan yang amat istimewa dan ada yang mampu buat anda rasa terkejut.
1. Udang Mentadak
Udang Mentadak ini mempunyai 2 kemahiran yang istimewa. Yang pertama mampu melihat semua warna termasuk warna cahaya ulraviolet. Yang kedua udang ini mempunyai kekuatan tumbukan yang sangat berkuasa sehingga kepantasan penumbuknya menyamai kelajuan sebutir peluru 0.22 kaliber.

2. Obor - Obor Turriptoppis
Obor - obor ini mempunyai kehidudupan yang kekal abadi, ia bermakna obor - obor ini tidak akan mati. Jika umurnya semakin tua, ia kan berubah semula ke bentuk asal dan membentuk kitaran hidup yang baru.

3. Sotong Mimik
Sotong ini mampu merubah bentuk 5 rupa haiwan iaitu ikan sebelah, rumpai laut, ikan singa, ular laut dan ikan pari.

4. Burung Lyre
Burung ini mampu meniru apa sahaja bunyi disekelilingnya. Seperti burung tiung tetapi keupayaannya lebih tinggi.

5. Kutu Kucing
Kutu kucing mampu melompat 200 kali lebih tinggi dari badanya dengan hanya sekali tujahan. 

6. Tardigrade (Sejenis hiudpan mikroskopok)
Makhluk kecik ini mempunyai daya hiudp yang paling tinggi dan lasak. Mampu hiudp dalam apa jua keadaan selama berdekad walaupun tanpa sumber makanan.

7. Kumbang Najis
Kumpang ini mempunyai kekuatan untuk menarik objek 1,140 kali ganda lebih berat dari badannya sendiri.

8. Lipan Naga
Lipan ini walaupun kelihatan comel berwarna merah jambu. Namun ia mempunyai kekuatan untuk menembak anda menggunakan asid.

9. Ular Kapak Hijau
Ular ini mampu melihat dalam keadaan infrared. Ini bermaksud ia boleh melihat suhu badan anda. Jika anda bersembunyi darinya pastikan anda bersembunyi di tempat yang paling sejuk.

10. Katak Berbulu.
Katak ini mungkin diadaptasi dalam karakter X-Men kerana dia mencekam, tulang - tulang akan keluar seperti cakar seperti Wolwerine. 

No comments

Powered by Blogger.