Header Ads

Polis Wanita Malaysia Di Antara 10 Polis Wanita Tercantik Di Dunia


Polis wanita di dalam sesebuah pasukan polis kebiasaannya kurang menonjol berbanding sektor pekerjaan yang lain. Mungkin kerana jumlah anggota lelaki yang lebih ramai menyertai pasukan polis telah menutupi kehadiran mereka dalam pasukan ini.
Sejak kebelakangan ini, agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang di seluruh dunia telah berusaha untuk mengurangkan diskriminasi ini dan meningkatkan jumlah anggota wanita di dalam pasukan polis mereka.
Berikut ini 10 negara yang mempunyai pasukan polis yang dianggotai oleh wanita-wanita cantik dari seluruh dunia, dipetik dari OMM.
10. Sweden
polis sweden
Tersenarai di carta ke 10, anggota wanita di dalam pasukan polis Sweden sentiasa mencuri perhatian lensa kamera.
9. Canada
Female police officer communicating on walkie-talkie standing by car

8. China
polis China
7. Iraq
polis Iraq
Walaupun keadaan politik dan keselamatan dalam negara sedang bergolak, tidak mematahkan hati wanita-wanita Iraq untuk menyertai pasukan keselamatan negara mereka.
6. Jerman
Polis Jerman

Golongan wanita di Jerman memainkan peranan yang penting sejak dari Perang Dunia Kedua lagi, jadi tidak hairanlah sekiranya ramai di antara mereka memilih pasukan polis sebagai kerjaya mereka.
5. Greek
polis Greek
4. Ukraine
polis Ukraine
Kejelitaan yang dimiliki oleh wanita-wanita Ukraine memang tidak dapat didangkalkan lagi. Jadi tidak hairanlah sekiranya terdapat ramai anggota wanita yang cantik di dalam pasukan polis mereka.
3. Malaysia
polis malaysia
Walaupun beriklim tropika yang panas dan lembab sepanjang tahun, ianya tidak dapat mematahkan semangat wanita-wanita Malaysia untuk menyertai pasukan polis.
2. Indonesia
polis indonesia
1. Russia
polis russia
Berambut perang, bermata biru dan berkaki panjang. Itulah deskripsi yang sinonim dengan wanita-wanita kelahiran Russia ini. Walaupun mempunyai rupa paras yang cantik, mereka tidak memilih untuk menyertai pasukan polis sebagai kerjaya mereka.

No comments

Powered by Blogger.