Pinjaman peribadi terbaik di Malaysia untuk 2016

Pinjaman peribadi terbaik di Malaysia untuk 2016

Memang perlu diakui – tiada siapa pun yang suka meminjam wang, namun kadangkala situasi kehidupan meninggalkan kita tanpa sebarang pilihan.

Sama ada hendak digunakan bagi tujuan pelaksanaan projek pengubahsuaian rumah, pembaikian kereta, membiayai kos perubatan yang timbul mendadak, mahupun untuk situasi kecemasan lain yang tidak diduga, sebuah pinjaman peribadi boleh menjadi penyelamat ketika anda memerlukan wang tambahan.

Kini, anda boleh memohon pinjaman peribadi secara onlin


Namun, pinjaman sebegini tidak harus dilakukan sesuka hati, sebaliknya belanjawan untuknya perlu diperuntukkan serta dirancang terlebih dahulu, supaya anda tahu bagaimana untuk menguruskan pembayaran semula pinjaman tersebut.

Di bawah merupakan panduan pinjaman peribadi daripada kami.

Ia memuatkan semua maklumat terkini bagi tahun 2016 untuk membantu anda memilih pinjaman peribadi yang paling sesuai sebelum anda membuat permohonan.


1. Pinjaman peribadi yang paling cepat diluluskan

Ada masanya kehidupan memberikan kita kejutan, dan kejutan tersebut mungkin muncul dalam bentuk kecemasan kewangan. Jika anda berhadapan dengan situasi seperti ini, terdapat pinjaman peribadi yang dapat diluluskan dengan segera. Oleh itu, anda tidak perlu risau tentang pemerolehan dana untuk kecemasan yang tiba-tiba berlaku. Pinjaman peribadi yang paling cepat diluluskan ialah:

RHB Easy-Pinjaman Ekspres
RHB Easy-Pinjaman Ekspres

Mengapa ia pemenang: Proses permohonannya sehabis ringkas dan mudah. Tambahan pula, dengan syarat pendapatan serendah RM1,500, pinjaman ini boleh dimohon oleh graduan baru yang mungkin memerlukan bantuan kewangan dengan kadar segera.

Anda perlu menjadi warganegara Malaysia untuk layak memohon pinjaman ini.

Kekurangannya: Pinjaman peribadi ini ialah dalam kalangan yang mengenakan kadar faedah tertinggi di pasaran. Yuran duti setem sekali bayar pada kadar 0.5% turut dikenakan apabila memohon pinjaman ini.

Anda juga perlu membayar penalti sejumlah RM200 sekiranya anda melangsaikan hutang pinjaman dalam tempoh 6 bulan pertama dari tarikh kelulusan pinjaman, jadi anda tidak dapat lari daripada membayar faedah walaupun anda dapat melangsaikan hutang lebih awal.

Sebaliknya, caj sebanyak 1% daripada jumlah baki pinjaman akan dikenakan untuk pembayaran ansuran. Anda turut memerlukan satu akaun terpaut.


2. Pinjaman peribadi dengan kadar faedah terendah

Jika masa menyebelahi anda, anda wajar mencari pinjaman peribadi yang mempunyai kadar faedah yang terendah. Kadar faedah yang lebih rendah bermakna kos pinjaman anda juga menjadi lebih rendah.

Sebagai contoh, pinjaman peribadi dengan kadar faedah 7.00% membawa kos berjumlah RM6,288 untuk tempoh tiga tahun bagi pinjaman berjumlah RM30,000, sementara pinjaman dengan kadar faedah 12.00% pula membawa kos RM10,788 untuk tempoh yang sama.

Setelah kami meneliti pakej-pakej pinjaman peribadi yang ada, pinjaman peribadi dengan kadar faedah terendah ialah:

Bank Islam Personal Financing-i (Tanpa Pakej)
Bank Islam Personal Financing-i (Tanpa Pakej)

Mengapa ia pemenang: Pinjaman ini menawarkan antara kadar faedah terendah di pasaran. Ia juga memberi tempoh pinjaman maksimum selama 10 tahun, oleh itu anda mempunyai banyak masa untuk mewujudkan strategi kewangan bagi pembayaran ansuran pinjaman anda.

Kekurangannya: Jangan sandarkan harapan pada pinjaman ini sekiranya anda memerlukan wang segera kerana masa yang diambil untuk memproses permohonan pinjaman anda ialah sehingga lima hari bekerja.

Pinjaman ini juga meletakkan syarat pendapatan minimum sebanyak RM3,500 sebulan yang boleh dianggap agak tinggi jika dibandingkan dengan perkhidmatan pinjaman lain yang ditawarkan di pasaran.

Caj sebanyak 1% daripada jumlah baki pinjaman dikenakan untuk pembayaran ansuran yang lewat.


3. Pinjaman peribadi dengan syarat pendapatan yang paling rendah

Kebanyakan bank lebih gemar menawarkan pinjaman kepada golongan yang berpendapatan tinggi atau yang mempunyai situasi kredit yang sihat. Namun, bagaimana pula dengan individu berpendapatan rendah yang memerlukan pinjaman peribadi untuk membantu di waktu kecemasan atau untuk memulakan perniagaan kecil-kecilan?

Mujurlah terdapat bank yang tetap menjaga kebajikan individu yang berpendapatan rendah atau sederhana.

Agrobank AgroCash-i
Agrobank AgroCash-i

Mengapa ia pemenang: Pinjaman Agrobank AgroCash-i menyediakan pinjaman bagi pengguna terutamanya untuk aktiviti pertanian dan berasaskan agro. Pelaksanaan produk ini berasaskan transaksi Tawarruq, yang membolehkan pelanggan memperoleh dana kewangan dengan lebih mudah dan cepat.

Produk ini ternyata mempunyai kelebihan, di mana ia bukan sahaja mengenakan antara kadar faedah yang terendah di pasaran, ia juga menawarkan tempoh pinjaman maksimum sehingga sepuluh tahun. Ini bermakna anda boleh menikmati jumlah pembayaran balik bulanan yang lebih rendah sekiranya anda memanjangkan tempoh pinjaman anda.

Tambahan pula, dengan syarat pendapatan yang rendah iaitu hanya RM1,000, pakej ini adalah penyelesaian terbaik untuk mereka yang memerlukan bantuan kewangan.

Kekurangannya: AgroCash-i mempunyai tempoh pemprosesan yang lama iaitu sehingga 5 hari. Jadi ia bukanlah pilihan terbaik jika anda memerlukan wang dengan kadar yang segera.

Pinjaman ini hanya terbuka kepada pegawai kerajaan atau pekerja di GLC. Kakitangan kerajaan kontrak perlu mengemukakan seorang atau lebih daripada seorang penjamin yang bekerja sebagai pegawai kerajaan yang tetap.

Di samping itu, anda juga perlu membayar RM50 untuk setiap transaksi tawarruq. Ini tertakluk kepada 6% GST.


4. Pinjaman peribadi dengan tempoh pinjaman terpanjang

Tempoh pembayaran balik pinjaman yang lebih panjang bermaksud jumlah pembayaran bulanan anda lebih rendah. Ciri ini paling sesuai bagi mereka yang ingin meminjam sejumlah wang yang banyak tetapi hanya mampu membuat pembayaran balik dalam jumlah yang kecil sahaja setiap bulan.

Namun, sejak bulan Julai 2013, Bank Negara Malaysia (BNM) telah menetapkan tempoh pinjaman maksimum selama 10 tahun bagi pinjaman peribadi. Oleh itu, 10 tahun ialah tempoh terpanjang yang boleh dijumpai untuk kategori ini.

Bank Rakyat Personal Financing-i Sektor Swasta
Bank Rakyat Personal Financing-i Sektor Swasta

Mengapa ia pemenang: Pinjaman ini menawarkan jumlah pinjaman sehingga RM150,000 meskipun syarat pendapatan yang dikenakan adalah rendah. Ini juga merupakan salah satu daripada pakej yang ada di pasaran yang menawarkan tempoh pembayaran balik pinjaman sehingga 10 tahun, iaitu tempoh maksimum yang telah ditentukan oleh BNM untuk pinjaman peribadi.

Walaupun demikian, pinjaman ini tidak memerlukan penjamin atau apa-apa bayaran pendahuluan. Sekiranya gagal membuat pembayaran, peminjam akan dikenakan bayaran 1% setiap tahun atas jumlah baki bayaran bulanan semasa tempoh pinjaman.

Kekurangan: Tempoh kelulusan yang lama mungkin membawa kesulitan bagi mereka yang memerlukan bantuan kewangan dengan kadar segera.

Anda juga dikehendaki menjelaskan duti setem sebanyak 0.5% daripada jumlah pinjaman.

5. Pinjaman peribadi dengan jumlah pinjaman tertinggi

Walaupun anda mungkin berasa yang anda sudah bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan kewangan, kehidupan kadangkala membawa kita mengharungi situasi yang tidak pernah diduga.

Perbelanjaan yang tidak dirancang memang boleh terjadi tanpa jangkaan. Sebagai contoh, ahli keluarga anda mungkin tiba-tiba jatuh sakit dan memerlukan rawatan segera yang menelan kos perbelanjaan yang tinggi.

Apabila berhadapan dengan kecemasan kewangan, anda bukan sahaja memerlukan pinjaman yang boleh memberikan dana dengan pantas, jumlah pinjaman tersebut juga harus mencukupi untuk membolehkan anda menghadapi situasi yang sukar. Pinjaman peribadi MAC I.O.U menggabungkan kedua-dua ciri ini untuk menolong anda di saat-saat yang mencabar.

Pinjaman Peribadi Mach I.O.U
Pinjaman Peribadi Mach I.O.U

Mengapa ia pemenang: Anda cuma memerlukan MyKad dan penyata KWSP anda untuk membuat permohonan, tanpa memerlukan penjamin atau sebarang cagaran.

Ciri yang paling menawan hati tentang pinjaman ini ialah tawaran hadiah 20% pulangan tunai apabila anda menepati masa dalam membuat pembayaran bulanan. Ini akan membolehkan peminjam menikmati bayaran bulanan yang lebih rendah apabila caj faedah dikurangkan.

Tambahan pula, tiada penalti dikenakan jika anda melangsaikan pinjaman lebih awal dari tempoh pinjaman.

Kekurangan: Sebagai satu pilihan pinjaman peribadi, pinjaman Mach I.O.U tidak mempunyai kekurangan yang menonjol, melainkan syarat kelayakan pendapatan yang agak tinggi iaitu RM3,000 sebulan.

Namun, jika anda mencari pinjaman untuk jumlah wang yang tinggi, tempoh maksimum di bawah pinjaman Mach ialah 5 tahun. Ini bermaksud jumlah pembayaran bulanan adalah lebih tinggi. Pembayaran bulanan sebanyak RM3,375 untuk pinjaman berjumlah RM150,000, berbanding RM2,125 sebulan untuk tempoh 10 tahun (dengan kadar faedah 7.00% p.a.

Seperti kebanyakan pinjaman peribadi yang lain, anda juga dikehendaki membayar duti setem iaitu 0.5% daripada jumlah pinjaman, sementara caj bagi pembayaran bulanan lewat ialah 1% daripada baki jumlah pinjaman.

Jika anda sedang mencari pinjaman peribadi yang sesuai, anda haruslah beringat bahawa perbandingan kadar faedah hanyalah satu daripada banyak faktor yang perlu diambil kira. Faktor-faktor lain yang harus dipertimbangkan termasuklah tempoh pinjaman, tempoh kelulusan, caj penalti dan keuntungan lain yang boleh anda peroleh.

Untuk mendapatkan pinjaman peribadi tidaklah sukar, tetapi anda memikul tanggungjawab untuk memastikan bahawa pembayaran semula boleh dibuat tanpa sebarang kelewatan demi mengelakkan anda daripada tergelincir ke lembah masalah kewangan yang lebih dalam. Gunakan kalkulator pinjaman peribadi kami untuk mendapatkan idea di mana anda hendak bermula.

Berita baiknya ialah, dalam mengharungi keadaan ekonomi yang tidak menentu kini, kita boleh menjangkakan bahawa akan terdapat lebih banyak pakej pinjaman peribadi yang berdaya saing dalam tahun 2016.

{ 7 comments.. read them below or add one }

ayunie ramli ayunie ramli Ogos 09, 2016
BSN tidak tergolong?????
Iflex Pay Iflex Pay Ogos 17, 2016
Adakah Anda Perlu Kewangan Pinjaman Segera?
* Pemindahan Sangat cepat dan cepat ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun)
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
================================
Nama: Nama ........... ........: ...............
Alamat: .................
Negara: ............ .... Umur: ..........
Seks: ......... ............. Nombor Telefon: ..............
status kerja: ...............
kedudukan: ................ Pendapatan bulanan: ..............
Jumlah Pinjaman: Pinjaman ........ Tujuan: ............
tempoh masa: ....................
Pernahkah anda memohon pinjaman sebelum: ................
Awak faham Inggeris: ..........
sila mengisi dan menghantar borang ini kepada:
E-mel: iflexofcash@gmail.com

Yang ikhlas,
Cruz Cosmeo
Iflex tunai
Dexter Jones Dexter Jones September 20, 2016
Pengumuman ini ditujukan kepada semua yang memerlukan pinjaman
terutamanya segera dan serius permohonan pinjaman:
Anda perlu membuat pinjaman?
Nota bidang yang saya boleh membantu anda:
* Pembiayaan
* Pinjaman Harta Tanah
* Pinjaman untuk pelaburan
* Pinjaman Auto
* Penyatuan Hutang
* Margin Kredit
* Mortgage Kedua
* Pembelian kredit
* Pinjaman Peribadi
Khususnya, Perancis, Kanada, Belgium, Portugis, Itali,
Perancis dan di mana sahaja di dunia, kami menawarkan
peer-to-peer pinjaman mempunyai
€ 5000 adalah 5.700.000 € juga mempunyai syarat-syarat yang sangat mudah
pelaburan dan pinjaman antara terutama semua jenis .Kami
tawaran kredit jangka pendek, sederhana dan panjang. abai anda
menggunakan dan pemindahan kami disediakan oleh bank untuk
Keselamatan
transaksi adalah tiada siapa yang mampu untuk membayar balik dengan kadar faedah
3% untuk sesiapa yang berminat email saya
Malah, saya membuat keputusan untuk melakukan aktiviti ini untuk membolehkan
sesiapa yang memerlukan mendapat manfaat daripada pinjaman 5000 adalah €
5.700.000 € di bawah tempoh 5 hingga 20 tahun, bergantung kepada
kuantiti diminta. faedah tahunan sebanyak 2% untuk semua
berjumlah sesiapa sahaja yang mahu perjanjian
masalah kewangan semasa, maka saya meninggalkan Kenalan
Untuk maklumat lebih lanjut mengenai syarat untuk mendapatkan kenalan pinjaman kami di
(Dexterjonesloan@gmail.com)
Fatma Fatma Fatma Fatma Oktober 06, 2016
Hello semua, saya fatma dari Indonesia menyeronokkan saya menasihatkan anda semua di sini tidak memohon pinjaman di mana-mana syarikat atau pemberi pinjaman di laman web ini, orang-orang di sini adalah palsu, penipu dan penipuan, walaupun sebahagian daripada keterangan di sini adalah semua palsu mereka orang yang sama yang melakukan itu semua, mereka masih orang yang sama melakukannya. jadi sila berhati-hati untuk tidak jatuh yang tertipu atau menipu rakan-rakan Indonesia, saya menipu empat kali sekitar Rp200,000,000 juta untuk yuran pendaftaran, yuran perpindahan, kos cukai dan kos insurans, tetapi selepas pembayaran saya, saya tidak mendapatkan pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya membayar lagi dan sekali lagi,

 Ia akan menarik minat anda untuk mengetahui bahawa ada undang-undang kewangan atau kaedah-kaedah kos ini mendapat pinjaman dari bank-bank, peminjam atau syarikat tetapi Allah bersyukur kerana saya kemudian menerima pinjaman sebanyak $ 100,000 daripada syarikat yang seorang kawan saya yang memperkenalkan saya dengan sebenar dan syarikat pinjaman dipercayai, (theresaloancompany@gmail.com), mereka adalah syarikat yang terkemuka di Asia, mereka berada di sini untuk membantu kita semua yang telah scammed dan menipu, jadi jika anda memerlukan kredit yang lebih baik pergi kepada syarikat-syarikat dalam

(Theresaloancompany@gmail.com) atau jika anda mempunyai rakan-rakan dan memberitahu mereka untuk membantu anda untuk menghubungi mereka untuk pinjaman, okay, anda boleh mendapatkan yang sangat mudah untuk mendapatkan serendah 2% daripada pinjaman tanpa cagaran atau penjamin. Ini adalah e-mel mereka

(Theresaloancompany@gmail.com) Anda boleh menghubungi mereka dengan aplikasi anda adalah baik dengan mereka anda akan mendapat pinjaman anda dalam masa 24 jam, asli cepat dan saya terpaksa membantu penipuan negara saya, e-mel saya adalah (Feyzilfatma@gmail.com) hubungi saya atau (martinimarais1986@gmail.com) untuk maklumat lanjut, saya bersedia untuk membantu TUHAN memberkati engkau ambil perhatian all.please tiada yuran pendaftaran tiada yuran pemindahan, tiada bayaran cukai, tiada bayaran insurans) harta pemberi pinjaman atau syarikat tidak memungut caj ini .Allah memberkati kita yuran pemindahan, yuran tiada cukai, tiada bayaran insurans) sebenar Lender Syarikat atau tidak memungut caj penutup penyanyi,
Fatma Fatma Fatma Fatma Oktober 09, 2016
Hello semua, saya fatma dari Indonesia menyeronokkan saya menasihatkan anda semua di sini tidak memohon pinjaman di mana-mana syarikat atau pemberi pinjaman di laman web ini, orang-orang di sini adalah palsu, penipu dan penipuan, walaupun sebahagian daripada keterangan di sini adalah semua palsu mereka orang yang sama yang melakukan itu semua, mereka masih orang yang sama melakukannya. jadi sila berhati-hati untuk tidak jatuh yang tertipu atau menipu rakan-rakan Indonesia, saya menipu empat kali sekitar Rp200,000,000 juta untuk yuran pendaftaran, yuran perpindahan, kos cukai dan kos insurans, tetapi selepas pembayaran saya, saya tidak mendapatkan pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya membayar lagi dan sekali lagi,

 Ia akan menarik minat anda untuk mengetahui bahawa ada undang-undang kewangan atau kaedah-kaedah kos ini mendapat pinjaman dari bank-bank, peminjam atau syarikat tetapi Allah bersyukur kerana saya kemudian menerima pinjaman sebanyak $ 100,000 daripada syarikat yang seorang kawan saya yang memperkenalkan saya dengan sebenar dan syarikat pinjaman dipercayai, (theresaloancompany@gmail.com), mereka adalah syarikat yang terkemuka di Asia, mereka berada di sini untuk membantu kita semua yang telah scammed dan menipu, jadi jika anda memerlukan kredit yang lebih baik pergi kepada syarikat-syarikat dalam

(Theresaloancompany@gmail.com) atau jika anda mempunyai rakan-rakan dan memberitahu mereka untuk membantu anda untuk menghubungi mereka untuk pinjaman, okay, anda boleh mendapatkan yang sangat mudah untuk mendapatkan serendah 2% daripada pinjaman tanpa cagaran atau penjamin. Ini adalah e-mel mereka

(Theresaloancompany@gmail.com) Anda boleh menghubungi mereka dengan aplikasi anda adalah baik dengan mereka anda akan mendapat pinjaman anda dalam masa 24 jam, asli cepat dan saya terpaksa membantu penipuan negara saya, e-mel saya adalah (Feyzilfatma@gmail.com) hubungi saya atau (martinimarais1986@gmail.com) untuk maklumat lanjut, saya bersedia untuk membantu TUHAN memberkati engkau ambil perhatian all.please tiada yuran pendaftaran tiada yuran pemindahan, tiada bayaran cukai, tiada bayaran insurans) harta pemberi pinjaman atau syarikat tidak memungut caj ini .Allah memberkati kita yuran pemindahan, yuran tiada cukai, tiada bayaran insurans) sebenar Lender Syarikat atau tidak memungut caj penutup penyanyi,
HENRIETTA PAUL HENRIETTA PAUL Oktober 12, 2016
Adakah anda memerlukan pinjaman? telah bank menafikan anda pinjaman, kami berada di sini untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda apa-apa amaun di mana-mana destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. semua yang anda perlu lakukan sekarang adalah untuk e-mel kami melalui (CHOSENLOANFIRM@GMAIL.COM)
Wagner Clerk Wagner Clerk Oktober 14, 2016
Hello semua,

Saya seorang pemberi pinjaman swasta, i menawarkan pinjaman pada kadar 2% ini adalah syarikat yang sah dengan penghormatan dan perbezaan kami bersedia untuk membantu anda dalam apa-apa masalah kewangan yang anda kami menawarkan semua jenis pinjaman jadi jika anda berminat dalam tawaran pinjaman ini sila hubungi kami di e-mel kami: (anggadiman1@gmail.com)

Juga menyediakan butiran berikut supaya kita boleh meneruskan dengan pinjaman serta-merta.

Nama:
Jumlah yang diperlukan:
jangka masa:
negara:
Tujuan pinjaman:
Pendapatan bulanan:
Nombor telefon:

Hubungi kami dengan butiran di atas pada e-mel kami: anggadiman1@gmail.com

Salam kepada anda semua.