Header Ads

5 Tips Mudah Untuk Bergelar Jutawan Dalam Masa Yang Singkat!


Ramai dah anak muda bergelar jutawan melalui bidang perniagaan. Apa yang pasti, bukan mudah untuk mencapai ke tahap tersebut. Perlu usaha dan tak kenal erti putus asa.
Baru-baru ini lifehack.org kongsikan beberapa tips mudah yang anda boleh praktikkan bagi mereka yang ingin bergelar jutawan.
Ingat! Kena disiplin dan jangan ambil mudah dengan sesuatu perkara kalau nak berjaya.

1. Berhati-hati dengan perbelanjaan yang kecil, jangan pakai belanja je

1
Biasanya anda hanya mengambil berat dengan pelaburan besar dan pembelian yang banyak. Tanpa sedar, anda banyak menghabiskan duit untuk perbelanjaan kecil. Perbelanjaan kecil itulah sebenarnya boleh dikumpul dan menjadi jumlah yang besar.

2. Fokus pada masa depan kalau betul-betul nak kaya

3
Duit senang je habis. Ubah tabiat tersebut kalau rasa nak hidup senang di masa depan. Fokus untuk masa depan berbanding kepuasan yang hanya sementara sahaja.

3. Jangan beli sesuatu denga niat hanya untuk menunjuk-nunjuk

giphy
Rami di antara anda yang membeli sesuatu hanya untuk menunjuk-nunjuk dan bukan ikut kemampuan. Ada yang sanggup membelanjakan kesemua duit gaji dan sanggup ikat perut hanya kerana inginkan sesuatu. Ukur baju di badan sendiri!

4. Catat perbelanjaan dalam hitam putih

Coins in a jam jar
Bukan itu sahaja, antara panduan lain ialah biasakan untuk mencatat segala perbelanjaan keluar dan masuk kerana rahsia orang kaya makin kaya ialah mereka tahu ke mana wang mereka dibelanjakan.

5. Bekerja keras , jangan ingat duit tu jatuh dari langit je

813846192
Siapa cakap orang kaya hanya duduk bersenang-lenang goyang kaki je? Anda silap! Orang kaya antara individu yang lebih bekerja keras daripada orang biasa.
Kredit - hanasuva 

No comments

Powered by Blogger.