Resepi biskut cornflakes madu bersalut coklat crunchy



Nak raya ni takkan lepas dua perkara ni kalau tak Almond London mesti buat biskut cornflakes madu. Tapi entri ni aku nak kongsi resepi biskut cornflakes madu coklat. Bagi aku campur dengan coklat lebih sedap dan aumm.



Bahan-bahan :

  1. Coklat masakan (aku amik perisa milk )
  2. Mentega or Planta (mane2 pun boleh )
  3. Cornflakes ( aku lebih suka cornflakes Nestle sbb rangup )
  4. Manik  berwarna warni sebagai hiasan ( yg kecik2 bulat2 tu je, jgn beli yg bntuk rice plk, nanti tak cantik )
  5. Paper cup
  6. Madu 
  7. Coklat 
Cara-cara:

  1. Susun papercup dalam dulang .
  2. Cairkan coklat menggunakan kaedah double boiler.
  3. Bila dah cair,tutup api dan angkat letakkan di tempat lain.
  4. Masukkan cornflakes dalam mangkuk ke apa key g senang korunk nak gaul nanti.
  5. Masukkan coklat, gaul rata.
  6. Masukkan cornflakes yang telah digaul tadi ke dalam paper cup.
  7. Tabur manik berwarna warni sebagai hiasan.
  8. Sejukkan dalam peti sejuk.
  9. Siap untuk disusun dalam balang.

1 comment... add one now

ayunie ramli ayunie ramli Julai 04, 2016
sedappp ni. sempat lg ke nk buatt?