Nahh Cara Nak Cuci Aircond, Senang Je!



Selalunya kita akan upah orang cuci aircond, tak pun kita bawa pergi kedai untuk service aircond. Tapi kali ni dah ada cara-cara nak cuci aircond sendiri. Tak perlu bayar mahal-mahal untuk cuci aircond, kini anda boleh buat sendiri dengan mudah. Boleh cuba ikut step kat bawah ni ya..

Step 1 : Buka laci di bahagian dashboard
Step 2 : Tarik dan tanggalkan laci sepenuhnya
Step 3 : Buka skru yang ditanda di dalam gambar
Step 4 : Tanggalkan cover putih dalam bulatan (seperti dalam gambar)
Step 5 : Sambung cabut skru
Step 6 : Tanggalkan blower ke bawah & caover bahagian bawah dengan plastik sebelum proses mencuci.
Step 7 : Basuh habuk guna berus halus & keringkan di bawah matahari sebelum pasang kembali mengikut step2 yang diberikan. 






















0 comment... add one now