Macam Ni Rupanya Nak Buat Bunyi Dalam Filem dan Bukan Senang!


Selalu kalau kita tonton filem Hollywood yang power dengan sound effect yang terbaik pernah tak fikir macam mana mereka boleh buat bunyi yang kita kata sebijik macam real? Mesti korang fikir ala masukkan je lah bunyi macam masukkan lagu dalam video tu. 

Haa, tapi korang silap sebabnya bukan senang nak masukkan bunyi yang real dan betul-betul berkualiti. Tengok video kat bawah ni. 




 

0 comment... add one now