Lelaki Ini Order 4 Pizza Domino’s. Apa Yang Ditemuinya Kat Kotak Ke-4 Buat Ramai TERKEJUT!

Lelaki Ini Order 4 Pizza Domino’s. Apa Yang Ditemuinya Kat Kotak Ke-4 Buat Ramai TERKEJUT !!! | Kisah ini diceritakan oleh FB Muammar Ariffin (LINK). Ramai yang tahu kesedapan pizza dari Domino’s terutama favorite admin sendiri, Classified Chicken. Memang admin pun selalu je order pizza Dominos ni. Tapi apa yang dilalui oleh saudara Muammar ini boleh dikatakan agak pelik.
1
Kisahnya, mereka ni pun memang suka makan pizza Domino’s. So untuk berbuka puasa pada 2 Julai lalu, mereka order la 4 kotak pizza dari Domino’s. Sampai-sampai je delivery tu kat rumah, mereka buka satu per satu kotak (yelah azan pun nak berkumandang), dan terkejut apabila mendapati kotak yang ke-4 adalah berisi KOSONG !!!!
Ni status saudara Muammar di FB nya. “Dugaan puasa yang paling mencabar adalah bila 1 dari 4 kotak pizza yang dipesan adalah KOSONG !! Meleleh air mata sibongsu dan Mak Aji dah senarai hitamkan syarikat pizza nih berkuatkuasa serta merta….. (Tak merasa la nak guna voucher untuk dapat pizza large percuma untuk pesanan seterusnya…. huhu)
Admin bukan apa, kalau ye pun Pizza Domino’s nak buat surprise pun menguji pelanggan di bulan puasa ni, letak la voucher percuma makan pizza selama 30 hari ke, pizza super extra cheese ke, ini dibubuhnya kosong. Bayangkan orang yang sedang lapar nak bukak puasa. Tak ke terliur gamaknya. Terkena pulak yang missing tu adalah pizza anak bongsu dia.
INI BUKAN KALI PERTAMA, TAPI KALI KETIGA
Muammar juga menambah dalam ruangan komen, “For the record, syarikat pizza tu dah ganti pizza yang tertinggal dengan cepatnya bila kami telefon. Tapi, ni kali ketiga buat silap yang agak “besar” macam ni. Sebelum ni, pesanan kami “hilang”, pizza tak sampai langsung walaupun ada nombor rujukan pesanan. We can still tolerate mistakes like this, but their way of handling the mistake is somewhat below expectation, especially for an established company like this…. itu yang buat Mak Aji angin tu…
Ada juga pengkomen yang kata biasa la tu, order banyak sebelum berbuka, biasa la ada mistake. Ni reply komen dari isteri Muammar pula, “We ordered way earlier at 3 pm and scheduled them to be delivered at 7:15 pm.. ada banyak masa utk rancang kerja tp bila track via gps tracking dia tu.. as at 7:09 pm masih status baking.. 7:13 pm statusnya.. preparation for delivery … at 7:27 pm pun status gps masih tak berganjak… so as per record.. dia masak tu lambat..lepas tu dah berebut2 nak meet the target.. kalut lah sampai terlupa isi satu kotak OR.. terambik kotak kosong ..
Dan ditambah lagi oleh Muammar, yang menjadi masalah besar adalah kerana yang kosong tu adalah milik favorite anak bongsunya, “Yang bongsu tu cerewet sikit. He was looking forward to buka with cheese pizza and nothing else. Nak jadikan cerita, cheese pizza tu yang tak sampai…. pizza lain tu sampai….Yes, we believe it’s an honest mistake too. But it’s the way they handle the situation that we find a bit below expectation for an established food delivery like this. Kalau start up small company, tak kisah la sangat….
Pastu ada pula yang komen, mistake tu biasa la, kes terpencil, ni jawab Muammar, “Betul… maybe one in a million untuk syarikat tu, tapi 3 out of 10 untuk kami… kami faham nobody’s perfect, tapi cara syarikat tu tangani isu ni yang buat kami terasa macam pembelian kami tak penting….
Kepada Domino’s, syarikat anda baru je kehilangan seorang pelanggan yang agak setia (pernah order 10 pesanan). Daripada 10 tu, 3 pesanan merupakan bad experience. Walaupun pihak anda telah ganti pizza kosong tu dengan pizza sebenar dengan cepat, what I can say is, damage is done. So sila lakukan sesuatu untuk mendatangkan kembali keyakinan pelanggan anda ini terhadapa Domino’s. Cadangan admin ialah siasat prestasi cawangan Domino’s tempat saudara Muammar buat order tu. Maybe team cawangan tu bermasalah. Dan bagi la something to make mereka happy kembali. FB Muammar Ariffin (LINK)

0 comment... add one now