Header Ads

Kesan-kesan sampingan minum air beralkali

Image result for kesan minum air beralkali
Kesan-kesan sampingan air beralkali
Ramai orang akan menyedari bahawa kelebihan meminum air beralkali; Walau bagaimanapun, kebimbangan yang kerap yang datang adalah sama ada terdapat sebarang kesan sampingan air beralkali?
Secara semulajadi, satu sahaja harus mempertimbangkan pengubahsuaian diet harian dan gaya hidup apabila kebaikan melebihi kerugian tersebut, oleh itu ia adalah penting bahawa anda mempunyai pemahaman sama ada kesan yang tidak diingini berlaku apabila mengambil air yang berion. Berikut adalah dua Tempahan biasa air beralkali kesan sampingan seperti yang dinyatakan, yang mungkin terjejas dan bagaimana anda boleh membantu untuk menghalang mereka.
Selsema seperti gejala
Beberapa laporan orang-orang yang menderita dari selesema seperti gejala apabila menukar dari air minuman harian rutin biasa air beralkali. Walaupun ia tidak merosakkan, jenis kesan yang tidak diingini boleh mengganggu dan menyusahkan.
Seperti yang digariskan oleh LifeIonizers.com, hakikat bahawa sesetengah pengguna mungkin merasa kurang sihat sedikit di hari pertama dan minggu mengambil air beralkali adalah disebabkan oleh kesan pembersihan yang besar yang menawarkan air minuman.
Kerana molekul air yang berion yang lebih padat dan lebih Berkelompok daripada molekul air yang standard, air beralkali adalah lebih cepat dan dengan serta-merta diserap oleh badan kita. Ini, Akibatnya, mula membersihkan sistem toksin.
Pemurnian kuat yang dimulakan oleh mengambil air minuman beralkali, mulakan dengan, mungkin mengganggu badan dalam bentuk sakit kepala dan cirit-birit. Kesan minum air beralkali yang tidak diingini yang disebut, ini adalah salah satu yang lebih biasa.
Image result for kesan minum air beralkali
Kerap kencing
Satu lagi kesan-kesan yang tidak diingini yang dilaporkan oleh pengguna adalah dibangkitkan perlu membuang air kecil. Juga kerap membuang air kecil apa-apa pada semua untuk menjadi cemas kira-kira – tidak secara langsung disebabkan oleh memakan air beralkali.
Selain itu, sebagai salah satu mula meningkatkan pengambilan air minum setiap hari, secara semula jadi keperluan untuk membuang air kecil akan datang dengan ketetapan yang lebih besar.
Berita baik adalah bahawa membuang kaedah badan mengetepikan racun yang berbahaya dari badan kita. Pada toksin berbahaya yang telah diproses melalui buah pinggang dan seterusnya lulus dalam air kencing.
Memakan lebih banyak minum air pada keseluruhannya adalah strategi yang sangat baik untuk membantu badan menghapuskan bahan-bahan beracun, dan bertukar-tukar air paip biasa dengan air alkali boleh membantu menggalakkan kesihatan yang lebih baik. Walaupun kerap membuang air kecil adalah salah satu yang dihuraikan terion air tidak diingini kesan, ia tidak menghalang seseorang dari minum air minuman beralkali.
Siapakah yang akan lebih cenderung kepada pengalaman alkali air minuman kesan yang tidak diingini?
Secara umum, orang dengan penyakit, pemakanan, bersama-sama dengan warga tua miskin kelihatan pada risiko terbesar untuk mendapatkan air beralkali kesan-kesan yang tidak diingini.
Ia patut diambil perhatian bahawa, walaupun kesihatan atau kumpulan umur, hampir semua kesan yang tidak diingini dilaporkan adalah sementara dan hanya berpengalaman semasa mula minum air beralkali. Secara amnya, kesan-kesan sampingan air minuman beralkali pergi jauh dalam 2-3 minggu.
Bagaimana anda boleh mengelakkan alkali air minuman kesan sampingan
Cara yang paling mudah untuk mengelakkan kesan-kesan yang tidak diingini daripada air minuman beralkali akan memberi pendedahan kepada air untuk sistem anda perlahan-lahan dan beransur-ansur. Dengan perlahan-lahan dan beransur-ansur meningkatkan tahap dan kuantiti terion minum air yang anda minum, anda akan membantu mengekalkan kesan-kesan sampingan dari sistem anda memulakan proses pembersihan.
Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan ionizer air, contohnya sebuah Musytari air Ionizer, untuk membuat air yang berion, pastikan anda memilih satu sistem yang membenarkan beberapa tahap yang berbeza alkalinity. Dengan cara ini, anda akan dapat meningkatkan alkalinity air minum, perlahan-lahan manakala badan anda menyesuaikan kepadanya.
Kesan sampingan air minuman beralkali – titis air minuman
Apabila menggunakan air beralkali jatuh untuk menggalakkan alkalinity air, bermula dengan kurang daripada titisan disyorkan, dan mula untuk meningkatkan bilangan titisan, sebagai anda mula untuk digunakan dalam air.
Banyak orang akan menghadapi ringan air minuman beralkali yang kesan-kesan yang tidak diingini. Kesan-kesan sampingan adalah amat sementara dan umumnya sangat ringan. Perlahan-lahan meningkatkan kuantiti air dan alkalinity dalam tempoh masa yang boleh membantu untuk mengurangkan kemungkinan anda sendiri kesan-kesan yang tidak diingini.
Sila ingat bahawa apa-apa gejala yang serius atau lebih merisaukan harus sedia dilaporkan kepada doktor anda atau pakar perubatan yang mahir. Manakala air minuman beralkali tidak diingini kesan tidak berbahaya biasanya, anda tidak harus cuba untuk mendiagnosis masalah kesihatan diri sendiri.

SUMBER: Jerryjournal

No comments

Powered by Blogger.