Jangan Konpiden Sangat Cakap ‘Omputeh’ Sebabnya? Manglish!


INILAH situasi yang berlaku apabila terlalu ghairah mahu menggunakan bahasa Inggeris untuk posting di laman sosial. Tak pasal-pasal maksud yang nak disampaikan lari, diri pulak jadi bahan gelak..

Walau bagaimanapun, ada juga yang jadi mangsa ‘prediction words’ yang digunakan dalam sesetengah telefon bimbit.
Apa pun silalah ambil pengajaran dengan memeriksa semula apa yang dah ditaip sebelum mengeposnya ke laman sosial kerana tak mustahil anda pun akan jadi seperti ini!
Lawak Manglish, Ragam Remaja Di Media Sosial
  1. Kaki Cream 
Ke kaki dia memang sejenis biskut?
Lawak Manglish, Ragam Remaja Di Media Sosial
2) Kau cakap intor sama saya.. 
Tak dapat ditolong sebab sejenis konfiden level tinggi apabila siap mengajar orang lain apa yang dimaksudkannya tanpa was-was.
Lawak Manglish, Ragam Remaja Di Media Sosial
3. Fast To Fast
Siapa gaduh dengan dia  takut tak boleh fokus nak lawan ke nak gelak dulu..
Lawak Manglish, Ragam Remaja Di Media Sosial
4. Picture Husband
Mungkin dia memang rindu sama gambar laki dia mana kita tahu? Kan dia dah kata tu ‘biarlah menjadi rahsia’..
Lawak Manglish, Ragam Remaja Di Media Sosial
5. Swith Off
Memang kalau tak suka kita switch off je, apadehal?
Mudah-mudahan perkara yang terjadi kepada individu-individu di atas tidak berlaku kepada anda.
Nasihat kami, hati-hatilah dengan perkataan yang digunakan ketika hendak memuat naik status di laman sosial jika tidak mahu jadi bahan jenaka ye?.

1 comment... add one now

ayunie ramli ayunie ramli Julai 03, 2016
:) tak pe2. lame2 dia tahu jugakk