Cuba 7 Tips Ini Untuk Kasi Penghawa Dingin Kereta Jadi Lebih Sejuk, Pasti Berkesan!



Naik kereta je, terasa panas, mulalah fikir penghawa dingin kereta bermasalah kan? Tapi, pernah atau tidak anda periksa terlebih dahulu apa puncanya sebelum hantar kereta ke bengkel? Rupa-rupanya, penapis penghawa dingin tu kotor haa! Dah berkurun tak buang habuk memanglah aircond jadi tak sejuk. Haha. Kami ada tips untuk anda, cara-cara ingin membersihkan penapis penghawa dingin kereta ini. Lihat foto-foto yang dikongsi oleh seorang pengguna Facebook , Erry Hashim Jebat berkenaan tips tersebut. Lepas ni, balik rumah cuba try bersihkan penapis tersebut, lepas pasang balik confirm kereta sejuk macam duduk dalam peti ais weh ! haha
 

Jangan pergi bengkel dahulu. Cuba try cara ini :

1) Buka drawer, dan tarik ia keluar
2) Anda akan nampak ada satu box kecil dan keluarkan box tersebut
3) Cari penapis berbentuk segi empat okay!
4) Penapis itu berfungsi menangkap segala kotoran dan habuk,
5) Ketuk or kuarkan segala habuk
6) Selepas cuci segala habuk, pasang kembali penapis tersebut
7) Percaya atau tidak, angina aircond akan kuat dan kembali sejuk seperti biasa. 




0 comment... add one now