Cara Minum Air Kangen (Kangen Water)

Image result for kesan selepas minum air kangen

Air kangen (kangen water) ni macam mana sukatan minuman dalam sehari. Berapa banyak boleh minum? Ada yang bertanya begitu berkenaan air kangen.

Air kangen water ni boleh diminum dengan cara berikut. Berapa banyak boleh minum dan berapa ph yang sesuai adalah juga dinyatakan di bawah.

cara minum air kangen (kangen water)

setakat ini yang digalakkan adalah minum mengikut ph yg sesuai.
Macam mane nak tahu ph yang sesuai untuk diri anda ?
Secara amnya air kangen yang ph 11:5 untuk yang sakit, boleh minum 3 kali sehari dalam secawan sekali minum
Di masa yang lain boleh minum ph 9.5.
Penerangan lebih terperinci adalah seperti di bawah.

Minum air Ikut Berat badan.
Untuk 20kg-1 liter
40kg-2 liter.
60kg - 3 liters.
80kg - 4 liters
Itu jumlah air yg anda patut ambil setiap hari.

Minum air kangen (kangen water) boleh mula dgn ph 8.5. Kemudian ph 9.5.
Baby 0-3 yrs minum air ph 7
4-10 Tahun minum ph 8.5
12 Tahun ke atas minum 9.5.
Minum air kangen mengikut berat badan anda.

Yang tidak ada penyakit boleh minum 9.5
Yg sakit boleh tambah ph 11.5. Ambil  2-3 Cawan Sehari. 

Jadikan air Ksngen Sebagai air minuman Kita setiap hari. Baru boleh dapat Kesan optima (terbaik).
Jika minum ph 8.5 - 9.5 sehari 2-3 cawan kurang nampak kesan,
Tak cukup untuk pulihkan sel-sel badan anda.

Saya ada testimoni ibu mengandung yg mengalami kencing manis. Pada masa hamil anak pertama customer saya mengalami kencing manis pada paras 8.8. Sayangnya anak itu meninggal sebelum sempat dilahirkan. Setelah beberapa tahun menunggu, awal tahon ni beliau disahkan mengandung.
Setelah mengamalkan kangen water 9.5 dari awal kehamilan beliau kurang mengalami morning sickness. Baru-baru ni semasa membuat ujian glukos, bacaan semasa puasa adalah 3.8. Manakala bacaan selepas minum air gula adalah 4.8. Penurunan yg tidak terduga dan beliau sgt gembira. Kini beliau mempromosikan kangen water pd rakan2nya.

Thanks Shafinaz. Maksudnya kalau berat badan saya 70kg. Sehari saya perlu minum 3 liter kangen water ? 
Saya pernah ada darah tinggi (terkawal tanpa ubat). Skrg ni ada sakit dlm perut. So saya perlu ambil ph11.5?

Jawapannya:
Minum air Ikut Berat badan.
Untuk 20kg-1 liter
40kg-2 liter.
60kg - 3 liters.
80kg - 4 liters
Itu jumlah air yg Kita Patut ambek setiap hari.
Minum boleh start dgn 8.5. Kemudian 9.5.
Baby 0-3 yrs minum air ph 7
4-10 Tahun minum ph 8.5
12 Tahun ke atas minum 9.5.
Minum Ikut Berat badan anda. 

Yang tidak Ada penyakit boleh minum 9.5
Yg sakit boleh tambah ph 11.5. Ambil  2-3 Cawan Sehari.
Jadikan air Ksngen Sebagai air minuman Kita setiap hari. Baru boleh dapat Kesan optima.
Jika minum Sehari 2-3 Cawan kurang nampak Kesan. 
Tak cukup untuk pulihkdn sel Kita.

Minum 9.5 macam minum air biasa Saja.

JANGAN MINUM 11.5 Banyak 2.
 JANGAN MINUM 11.5 Banyak 2.
JANGAN MINUM 11.5 Banyak 2.
11.5 Ialah 100 kali Ganda kuat Dari 9.5

 Minum 1 Cawan 11.5 Sama macam minum 100 Cawan 9.5
 Jadi utk saya 9.5 minum 3 liter daily dan tambah 3 glass of ph11.5? Betul tak?

Ya, betul.
Atau pun jumlah 9.5 + 11.5 = jumlah air yg Kita kena minum
 Jika Ada sakit kronik, boleh tambah 1-3 Cawan 11.5 setiap hari
 Jika Ada sakit kronik, boleh tambah 1-3 Cawan 11.5 setiap hari
 Ph9.5 = 3 litre sehari + 3 glass ph11.5 a day

ph11.5 boleh minum maksimum 3 Cawan Sehari. KECUALI JIKA ada KANSER TAHAP 4. 
Baru Boleh minum 2 liter 9.5 dan 2 liter 11.5  Sehari.

Lebih alkali akan sakit juga. Boleh jadi sesak nafas.
 Jangan ambik 11.5 banyak-banyak..

Orang cancer sebab badan Dah asidic teruk. Ambik alkali 11.5 lebih ok. Tu pun Ikut protocol cancer.

KANGEN WATER pH9.5 & pH11.5 drinking protocol for cancer & degenerative diseases patients by AACI 
(American Anti-Cancer Institute) :
A) Day 1-4,
1/2 cup of pH11.5 , 3 times/day,
1.5 cups or 400ml pH11.5 + 3600ml pH9.5.
Total:4 liters daily 1 hr b4 or after meals.

B) Day 5-8,
1 cup of pH11.5, 3 times/day,
3 cups or 800ml pH11.5 + 3200ml pH9.5.
Total:4 liters daily 1 hr b4 or after meals.

C) Day 9-12,
1.5 cup of pH11.5, 3 times/day,
4.5 cups or 1200ml pH11.5 + 2800ml pH9.5.
Total:4 liters daily 1 hr b4 or after meals.

D) Day 13-16,
2cup ph11.5, 3 times/day,
6 cups or 1,600ml pH11.5 + 2400ml pH9.5.
Total:4 liters daily 1 hr b4 or after meals.

E) Day 17-20, 
7.5 cup pH11.5, 3 times/day,
2.5 cups or 7.5 cups or 2,000ml pH11.5 + 2000ml pH9.5.
Total:4 liters daily 1 hr b4 or after meals.

F) Day 21 to 90 days or until illnesses healed. Continue total 4 liters Kangen Water: pH 9.5 two liters + pH 11.5 two liters.


Ni untuk cancer pun tambah air kangen ph11.5 sedikit demi sedikit saja tau.

0 comment... add one now