Header Ads

Cara Hilangkan Kesan Hitam Di Celah Peha

papaya1
Penampilan melambangkan identiti seseorang itu. Penampilan perlu dijaga dengan kebersihan badan, jadi kebersihan perlu dijaga rapi. Pada sesiapa yang sedang berusaha menghilangkan kesan hitam pada celah peha boleh ikut cara ini.
Pencuci Khas
Pilih pencuci untuk melindungi bahagian intim, yang membantu memutihkan dan yang boleh menghilangkan kesan hitam secara lembut.
Skrub
Scrub tempat yang sensitif 2 kali seminggu untuk untuk membuang sel kulit mati. Gossok perlahan-lahan supaya kulit di tempat sensitif tu tidak luka.
Elakkan Guna Pad lebih 7 Jam
Ketika datang haid, Jangan biarkan lama guna pad, bersihkan tempat sulit supaya tiada jangkitan yang boleh mengundang kegatalan kulit.
Kebersihan
Kebersihan di tempat sulit perlu dititikkberatkan seperti lap tempat sulit sehingga kering, elakkan memakai seluar ketat kerana ia akan menyebabkan peha bergesel dan kulit melecet. Pastikan seluar selesa dan kering.
Cerahkan celah peha dengan betik
Parut buah betik yang hampir masak sehingga halus, jadikan masker. Lumur pada celah paha, leher dan ketiak. Biarkan seketika, bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu tiga kali, kulit akan beransur cerah.

No comments

Powered by Blogger.