Wanita Ini Ajar Lelaki Sado Bukan Islam Hingga Berpuasa Penuh Satu Bulan



Satu perkongsian menarik oleh wanita bernama Ella Danial di Facebook. Dia menceritakan perihal suaminya pada awal perkenalan mereka.

Apa yang menariknya, suaminya itu sudah berpuasa penuh walaupun belum memeluk agama Islam lagi ketika itu. 

Kenal suami masih bukan Islam

8 tahun usia perkahwinan kita...Kenal masa suami masih pada agama asal..Masa nak kahwin suami masih belum memahami pasal ISLAM...Dia cakap dia kahwin sebab CINTAKAN saya jer..Tapi Bab puasa langsung dia tak pernah ponteng..

Berpuasa penuh sebulan 

Nak masuk Ramadhan saya teringat time dia puasa sedangkan masa tu dia belum islam tapi dia tetap puasa penuh 1 bulan.Yang kesian dia tak sempat sahur pun dan bila masuk petang je muka dah nampak lesu .Bila suruh dia berbuka tapi dia tetap degil nak cukupkan puasa sebulan..

Tahun ni nak ajar anak kita Dania & Danish belajar puasa sekali

Dah pergi umrah baru setahun kahwin

Next year kita puasa kat mekah ye kalau ade rezeki .Setahun tahun kawin dia dah pergi umrah ,masa tu saya sendiri pun belum pegi...Alhamdulillah sekarang dia dah 2 kali pegi umrah sedangkan saya baru sekali.Insyallah ada rezeki kita pergi sekali lagi dengan anak-anak .
Tetiba teringat memori lama ...Rindu Nahan Danial.

Wah, bertuah badan dikurniakan suami yang macam tu kan. Alhamdullilah. 

0 comment... add one now