Tahukah sebenarnya korang boleh set 'backdate' di kotak status Facebook

Sekarang ni kecoh lah ada satu status Facebook di mana status seorang pengguna Facebook ni menjadi kenyataan. Semua yang ditulis di status tu terjadi pada tahun ni dan status tu dimuat naik pada 27 December 2015. 

Tapi, tahukah korang yang sebenarnya kita boleh set 'backdate' di bawah kotak tempat kita nak muat naik status tu? Haaa, tu lah tak tahu. Yang tahu dok share-share je kan? Ni nak bagi tahu. 

1. Pergi kat simbol jam ni. Dia akan keluar seperti gambar di bawah. 
 

 
2. Pilih tahun, bulan, hari dan jam
 

 
3. Haaa walaupun korang post pada tarikh hari ni misalnya, 15 Jun 2016. Tapi korang boleh set status tu keluar pada 2010 ke 2009 ke. Cool kan? Hehe 
 

 
Selamat mencuba !

0 comment... add one now