Header Ads

Rupa-Rupanya Yang Buat Kerja Pembaikan Kota Mekah Sebenarnya Orang Malaysia

 
 
Siapa yang tidak gayat apabila berada di tempat tinggi. Tetapi anda bayangkan mereka yang bekerja seperti pencuci bangunan. Mereka pertaruhkan keselamatan mereka demi sesuap nasi. Lagipun sudah tanggungjawab melakukan kerja yang telah ditugaskan. Kata makan gaji, kan?
 
Gambar-gambar yang kami kongsikan ini pasti menarik perhatian anda. Sebahagian anak-anak Malaysia yang bertugas di tanah suci Mekah. Jawatan yang disandang ialah Professional Climber. Kesemua mereka telah pun bergelar haji. Di bawah syarikat yang sama, satu kumpulan rakyat Malaysia telah berhijrah ke Mekah.
 
Tahun ini genap enam tahun mereka berada di Mekah.
Meninggalkan keluarga, isteri dan anak-anak pasti perit juga namun kerana tugas, mereka turuti. Tetapi siapa tidak mahu bekerja di kota suci Allah. Sedikit informasi buat anda, mereka adalah tunjang utama dalam menggalas tugas bagi pemasangan komponen dan struktur bahan binaan Menara Jam Diraja Abraj Al Bait. Semoga usaha dan pengorbanan mereka mendapat ganjaran dari Allah SWT.
 
Sekiranya anda berada di Mekah, mereka selalu berkumpul di Restoran Malaysia DSaji, Aras 2 Safwa Tower yang di buka 24jam. Kalau terjumpa mereka, tegurlah mereka. Bukan calang orang yang boleh memanjat ataupun mendaki tempat yang tinggi. Pengalaman bekerja lebih daripada sepuluh tahun itu ada pada mereka. Apa-apa pun semoga mereka sentiasa dilindungi oleh Yang Mah Esa.








 Sumber FB Amera Sabrena Ahmad Sobri

No comments

Powered by Blogger.