Header Ads

Koleksi SMS Dan Whatsapp Ucapan Selamat Berpuasa Ramadhan

Koleksi SMS Dan Whatsapp Ucapan Selamat Berpuasa Ramadhan

Umat Islam akan menyambut bulan Puasa Ramadhan pada Rabu 6 Jun 2016. Sempena dengan bulan Ramadhan yang mulia ini, berikut disertakan koleksi SMS dan Whatsapp ucapan Selamat Berpuasa yang menarik untuk kita sama-sama menyambut bulan puasa Ramadhan tahun2016 / 1437H. Selamat Berpuasa.

Koleksi Whatsapp Selamat Berpuasa Ramadhan 

wa puasa


wa puasa


wa puasa


wa puasa


wa puasa


wa puasa


Koleksi SMS Selamat Berpuasa Ramadhan
 “Marhaban Ya Ramadhan”Selamat Menunaikan Ibadah PuasaSemoga kita selalu diberkahi dibulan yang penuh mahrifah ini amin. Mohon dimaafkan segala kesalahan-kesalahan saya, Marhaban Ya Ramadhan 1437 Hijriah Selamat menjalankan ibadah puasa.

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa kawan, “Marhaban Ya Ramadhan” maafkan jika ada salah-salah kata pada yang lalu semoga kita boleh meraih kemenangan bersama. 


 Andai semua HARTA adalah RACUN, maka ZAKATlah penawarnya. Jika seluruh UMUR adalah DOSA maka TAQWA & TAUBAT ubatnya, jika semua BULAN adalah NODA maka RAMADHAN adalah pembersihnya, marhaban ya ramadhan.


1 tahun tak terasa Ramadhan pun telah kembali mendatangi kita Semoga yang dilalui dan dilakukan Menjadikan kebaikan di bulan suci ini Marhaban yaa Ramadhan, Selamat menunaikan ibadah puasa. 


 Marhaban ya Ramadhan,semoga bulan ini penuh BBM (Bulan Barokah dan Maghfirah) mari kita PREMIUM (Pre Makan dan Minum)serta SOLAR (Solat Lebih Rajin ), dan MINYAK TANAH (Meningkatkan Iman dan Banyak Tahan Nafsu Amarah) serta PERTAMAX (Perangi Tabiat Maksiat)  

Selamat menjalankan Ibadah Puasa........ marhaban ya ramadhan…. 
termenung ku sejenak mengingat akan kesalahanku yang lampau maafku terucap dari hati yang paling dalam.. maafkan ya… semua kesalahanku.


 Setitis Embun di Pagi hari Jatuh di atas Bunga Melati Inilah waktunya untuk perbaiki diri Di Bulan yang suci ini Selamat menjalankan Ibadah Puasa, semoga kita semua bisa diberkahi oleh Bulan yang mahrifah ini..Amiin..

Ayah dan Ibu sudah menukar seluruh jiwa semata untuk kebahagian aku Dan sampai saat ini belum tentu aku boleh mengganti dengan kebahagian untuk Ayah dan Ibu berdua. Selamat Beribadah Puasa, Ayah, Ibu. “ Saatnya istirahat dalam pemuasan nafsu duniawi 


 Tiada hari seindah Jumaat, tiada kata seindah zikir, tiada ibadah seindah solat, tiada bulan seindah Ramadhan dan tiada hari dinanti yaitu hari nan fitri. Salam Ramadhan al mubarak dan Selamat Idul Fitri”


Ramadhan adalah pembuktian cinta, pada setiap ruang dan waktu yang berpuluh-puluh berlipat ganda, Ketundukan adalah cinta, Kebajikan adalah cinta, Derma adalah cinta, dan menata hidup lebih dewasa adalah cinta. Ramadhan, saat memberi makna istimewa pada cinta kita. Kita telah bersama dalam ukhuwah semoga kelak kita dipertemukan oleh-Nya dalam ukhuwah pula, amin. Maaf untuk semua kesalahan. 


 Mengharap padi dalam lesung, yang ada cuma rumpun jerami Harapan hati bertatap langsung, cuma terlayang sms ini Sebelum cahaya padam, Sebelum hidup berakhir Sebelum pintu taubat tertutup, Sebelum Ramadhan datang saya mohon maaf zahir dan batin.

Perkataan yang indah adalah ALLAH Lagu yang merdu adalah ADZAN Media yang terbaik adalah AL QURAN Senaman yang sihat adalah SHALAT Diet yang sempurna adalah PUASA Kebersihan yang menyegarkan adalah WUDHU Perjalanan yang indah adalah HAJI Khayalan yang baik adalah ingat akan DOSA & TAUBAT  


 Jika HATI sejernih AIR, Jangan dibiar ia KERUH Jika HATI seputih AWAN, Jangan biar ia MENDUNG,Jika HATI seindah BULAN, Kekalkan ia dengan IMAN. SALAM RAMADHAN.

Indahnya DUNIA hanya sementara, Indahnya saat GEMBIRA hanya seketika, Indahnya MIMPI kadang-kadang tak pasti, tapi Indahnya Ramadhan tak dapat ditukar ganti SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK 


 Bulan Ramadhan telah tibaAmpun dan maaf pada semua Atas segala salah silap dan kata-kataMoga ibadah puasa kita akan diberkati oleh-Nya

Bulan ramadhan dah tiba. Jangan ingat nak raya je. Awak buat salah hari tu, belum minta maaf pun. Awak lambat, saya minta maaf dulu ye. Kosong-kosong ye.

 Setitis Embun di Pagi hariJatuh di atas Bunga MelatiInilah waktunya untuk perbaiki diriDi Bulan yang suci iniSelamat menjalankan Ibadah Puasa, semoga kita semua bisa diberkahi oleh Bulan yang mahrifah ini..Amiin..

Mengharap padi dalam lesung, yang ada cuma rumpun jerami Harapan hati bertatap langsung, cuma terlayang sms ini Sebelum cahaya padam, Sebelum hidup berakhir Sebelum pintu taubat tertutup, Sebelum Ramadhan datang saya mohon maaf zahir dan batin.

No comments

Powered by Blogger.