Ini Caranya Nak Tahu Orang Block Kita Kat Instagram?

Sekarang ni zaman sosial media. Setiap orang yang ada smart phone mesti ada sekurang-kurangnya 2 atau 3 sosial media akaun termasuklah Instagram. 

Mungkin korang tahu macam mana nak post gambar, nak tengok komen, follow dan unfollow orang. Tapi tahu tak macam mana nak tahu bila seseorang tu block kita dekat Instagram? Senang je!

 Kalau orang tersebut akaunnya tak 'private'
1. Korang akan jumpa nama dia pada search bar 
2. Tapi pada bahagian gambar akan tulis 'No photos or videos yet" walaupun gambar profilenya ada. 
 


Kalau akaun orang tersebut 'private'
1. Korang tak akan jumpa pun nama dia pada search bar.
2. Korang kena cari kalau-kalau ada kawan-kawan korang yang ada tag nama dia, kemudian barulah boleh ke profilenya. 

Atau cuba tekan follow pada profile mereka. Kalau request korang ditendang semua. Sah lah korang dah kena block!

1 comment... add one now

Nur aFiQaH Nur aFiQaH Jun 11, 2016
ok,baru tau..walaupun ada ig dah lama..hehe