Banyak Rupanya Kegunaan Ubat Gigi Ni, Pasti Ramai Yang Tidak Tahu Kegunaan Nombor 3 Tu !




Tahukah anda ubat gigi rupanya banyak kegunaan yang boleh dipakai ketika di rumah mahupun pada sesuatu barang. Bukan sahaja berfungsi untuk menggosok gigi, Malah, beberapa perkara yang kita tidak tahu pun sebenanrnya boleh diselesaikan dengan mengguna ubat gigi. Lepas ni, boleh cuba buat dekat rumah okay? Ambil je ubat gigi dekat tandas, gosok pada sesuatu barang, pstu settle! Jom lihat apa kegunaan sebenar ubat gigi ini.

1)Lampu Kereta

Boleh digunakan pada lampu kereta anda yang kelihatan kotor.  Letakkan ubat gigi pada span basah dan sapu pada bahagian yang kotor. Kotoran akan mula hilang beberapa minit kemudian.

2)Kotoran Pada Tapak Kasut

Kotoran bahagian tepi tapak kasut boleh dihilangkan dengan mengguna ubat gigi.

3)Dakwat Pada Baju

Terkena dakwat pada baju? Jangan risau, ambil ubat gigi, sapu pada bahagian yang terkena dakwat, Biarkan sehingga kering, dan basuh pada keesekon harinya. Selesai masalah anda.

4)Gigitan Nyamuk

Terkena gigitan nyamuk pada kaki , tangan ? sapu sahaja ubat gigi akan menghilangkan kesan gigitan nyamuk. Dalam sekelip mata sahaja.

5)Jerawat

Pasti semua sudah tahu, jerawat juga boleh dihilangkan dengan menggunakan ubat gigi. Sapu pada jerawat di muka anda okay !

6)Pemukaan Seterika

Kesan hangus di permukaan seterika? Sapu dan polish engan menggunakan ubat gigi pada bahagian muka seterika.

7)Skrin Telefon Bimbit

Anda boleh cuci permukaan telefon bimbit yang kotor dengan menggunakan ubat gigi.

8)Permukaan Kasut “Flat”

Tahu kan kasut jenis flat? Permukaan kasut ini kebiasaannya jenis PVC, jika kotor, boleh cuci pakai ubat gigi okay!

9)Kilatkan Kuku

Letak ubat gigi pada permukaan kuku, polish dan basuh. Lihat hasil kuku anda, berkilat !

10)Rambut Terkena Gula-Gula Getah

Tanggalkan gula-gula getah dengan sapu ubat gigi pada bahagian rambut yang terkena gula-gula getah tersebut

11)CD’S

CD anda tersekat-sekat? Jangan takut rosak, gunakan ubat gigi untuk cucu permukaan CD anda. memang menjadi!

12)Kesan Kotor Di Permaidani

Kotoran pada permaidani? Senang jer, ambil span basah dan letak sedikit ubat gigi, gosok pada bahagian kotoran itu dan… tadaa! Hilang ??? wow!

Haaa tak percaya kan ubat gigi boleh cuci banyak benda? Hehe pasti ramai yang baru tahu ni. apa lagi, boleh try lepas ni ! 

1 comment... add one now