Header Ads

7 Perkara Best Tentang Yahoo Messenger, Nombor 6 Paling Ramai Suka Buat!

Pada akhir tahun 90-an dan awal 2000, internet merupakan suatu perkara yang baru buat kita dan ketika itu, terma ‘chat room’ menjadi sebab utama kenapa kita memerlukan internet.  Yang popular ketika itu adalah seperti mIRC yang menyediakan beratus channel untuk kita ber-chatting, dan tidak lupa kampungchat yang masih lagi aktif hingga ke hari ini.Tak kurang juga ada yang jumpa jodoh dekat situ!

Dan sudah pasti, medium chatting yang paling popular adalah Yahoo Messenger, atau lebih dikenali sebagai YM.Selama 18 tahun YM mendekatkan kita dengan yang jauh, kini YM disahkan akan ditutup buat selamanya pada 5 Ogos 2016. Alaaa.. Jom kita recall balik beberapa perkara best yang mungkin anda sempat merasa dengan YM ini.

1. Sanggup habis masa chatting sampai ke pagi

 


2. Buzz ! Buzz !


 

3. Chat room rahsia.


Sama lah macam group Whatsapp.
 

4. Call dan SMS freeeeee5. First time guna emoji


6. Kiss kiss!


7. Nama YM yang unik dan rare.

Nama-nama seperti abang_manja, adik_m@nis, cool_dude_R@j  hot_babe_M3na dan lain-lain lagi yang menjadi identity YM kita suatu masa dulu adalah sangat BBNU (budak baru nak up). Haha.


Terima kasih YM kerana telah mewarnai hidup kami suatu ketika dahulu. Dan kepada YM baru, you can never be the same like before. HuhuSelamat tinggal YM lama.

Sumber scoopwhoop.com

1 comment:

  1. yesss! legend :)

    dari pagi smpai pg pulak duk ngadappp ni jeee

    ReplyDelete

Powered by Blogger.