Header Ads

4 Petua Mudah Cantik Dan Menawan Seperti Gadis Arab!

post-feature-image

Gadis Arab sememangnya terkenal dengan kecantikan asli. Yang paling cantik ialah pada bahagian mata dan kening. Namun budaya dan kepercayaan membuatkan sebahagian besar wanita Arab tidak mempertontonkan kecantikan mereka. Apa pun kecantikan wanita Arab salah satu dianggap unik dari seluruh bangsa diseluruh dunia. Nah awet muda, jom baca tips mudah INI. Pasti ramai yang ingin ketahui rahsia mereka bukan?

Menurut kajian Clinique La Prairie di Switzerland, wanita Arab mempunyai kulit tersihat dan termuda berbanding wanita dari dunia lain.

Ini 4 sebab wanita Arab sentiasa cantik menawan :

1. Kulit sihat sesuai tradisi berpakaian, wanita Arab berjaya melindungi kulit dari kerosakan. Mereka juga tidak memberi perhatian lebih pada proses pencoklatan kulit, kerana umumnya warna kulit wanita di kawasan ini berwarna kecoklatan. Bagi mereka, lebih baik tinggal dalam rumah ketika matahari bersinar terik berbanding beraktiviti.

2. Berpakaian sopan dan tudung, Sebahagian besar wanita Arab menggunakan hijab dan tudung dengan alasan agama, sebahagian lagi kerana alasan budaya. Cara ini terbukti berkesan melindungi kulit dari kekeringan akibat hawa panas dan sinar matahari.

petua cantik dan menawan seperti gadis arab

3. Penjagaan kulit datang dari kalangan ekonomi yang paling kaya di dunia, para wanita Arab merupakan pelanggan yang bijak dalam memilih kosmetik. Bagi mereka, kualiti produk rawatan sangat menentukan meskipun harus mengeluarkan wang dalam jumlah yang besar. Wanita Arab tidak melindungi kecantikan kulit dengan prosedur seperti botox, laser, dan derma fillers .

4. Makanan-makanan di dunia Arab cenderung diproses dari bahan-bahan segar dan lebih alami daripada sebahagian besar dunia Barat. Peringkat wanita bekerja yang sedikit turut berpengaruh pada stres yang dialami wanita Arab. Umumnya, wanita Arab menjalani kehidupan dengan lebih santai, mereka mempunyai banyak teman dan cuba makan dengan perlahan. Jadi penuaan lebih lambat dirasakan oleh para wanita Arab.

No comments

Powered by Blogger.