Header Ads

Seorang gadis hampir mangsa rogol di dalam tandas stesen minyak Rawang


Sejak semalam menjadi viral di laman Facebook di mana seorang wanita bernama Dhiya Srikandi Qalbu telah memuatnaik 'screenshot' video yang mendakwa adiknya hampir menjadi mengsa rogol di dalam sebuah tandas stesen minyak.

Berdasarkan pemerhatian, dalam 'screenshot'  berkenaan menunjukkan seorang wanita yang terjatuh dan seperti cuba melarikan diri.

Menurut Dhiya, tujuan dia memuatnaik status berkenaan adalah untuk memberi peringatakan kepada mereka diluar sana agar lebih berhati-hati.Berikutan kejadian ini satu laporan polis telah dibuat oleh mangsa di Balai Polis Rawang.


Dalam kejadian kira-kira 10 malam tadi, mangsa yang berusia 30 tahun mendakwa ditolak oleh seorang lelaki India ketika mahu keluar dari tandas Stesen Petronas Bandar Baru Rawang.
“Masa saya masuk dua perempuan yang lain turut berada di dalam tandas. Semasa saya berada dalam tandas, saya terdengar ada orang masuk dan mengunci pintu utama dengan perlahan. Saya mula rasa tak sedah hati.
“Apabila saya mahu keluar dari tandas, tiba-tiba seorang lelaki berbangsa India telah berada di hadapan pintu tandas dalam keadaan tidak berbaju dan zip seluarnya terbuka.
“Dia terus menolak dan menarik saya masuk ke dalam tandas. Saya telah bergelut dan ditarik sehingga ke pintu utama tandas. Tetapi pada masa itu, lelaki tersebut telah mengunci pintu. Namun selepas mendengar saya menjerit meminta tolong, lelaki itu telah membuka pintu dan saya telah berjaya keluar menyelamatkan diri,” kata mangsa.
Tambah mangsa kepada kakaknya, mujur ketika itu suspek tidak membawa sebarang senjata yang boleh membahayakan nyawanya.
Bagaimanapun, akibat kejadian, mangsa mengalami luka kecil dan bengkak kaki badan akibat pergelutan itu.
Difahamkan, ketika kejadian, suami mangsa sedang berada dalam kereta bersama dua anak mereka.
Mangsa telah pun membuat laporan polis di balai berdekatan untuk tindakan selanjutnya.
Dalam perkembangan lain, polis telah berjaya menahan tiga lelaki untuk membantu siasatan. 

No comments

Powered by Blogger.