Review Restoran De Pauh Garden Penang



Review Restoran De Pauh Garden 

Sebenarnya saya ingin nak citer pasal sebuah restoran ni memang tiap hari pelanggannyer sangat ramai. Tapi sebab kekangan waktu nak citer panjang2 so saya rasa tengah malam ni waktu paling sesuai nak kongsikan kat korang.

Sudah sedia maklum...saya ni anak jati Kedah...so bab2 restoran kat sekitar Kulim dan Penang memang tahu sangattt!!! Tapi apa yang sangat nak citer pasal restoran ni sebab jadi buah mulut sekitar penduduk kat sekitar Seberang Perai.

Okey apa yang saya nak smpaikan....first time saya singgah kt restoran De Pauh Garden ni...perghhh!!! Nampak ala2 restoran mewah.... time malam pulak pergi...dengan lampu berkelip-kelip, sebab tu jugak sya rasa nya restoran tu nampak lebih awesome!.

Tapi kalau korang pergi restoran tu jangan risau tapak nya sangat luas....pasal parking ...xyah cakap la memang luas. Tapi, time saya ngn family pi ramai sangat sampai nak caqi parking susah.... silap bajet tarikh...public holiday pulak...hahaaha..

Sebenarnya, restoran de Pauh Garden ni berkonsepkan pelbagai jenis makanan Melayu, Thai dan barat. Tapi apa yang saya ngn family order....chicken chop spicy dyer . Boleh la tahan harganya almost RM16 camtu.. memang sedap...berbaloi ngan harganya. Rasa jugak mee sizzling...sedap jugak la....tapi mana2 pun rasanya lebih kurang sama.

Tapi apa yang saya dapat info...restoran de Pauh Garden milik sepenuh anak bumiputera. Restoran ni dekat jer kalau sapa tinggal kat Kulim dan Penang. Korang boleh pergi kat Jalan Permatang Pauh, Seberang Perai.

Dikhabarkan almost puluh2 gak pekerjanya bekerja di sini...kalau tak silap bukak pukul 10 pagi hingga 2 pagi. Lama gak 18 jam. Apa yang saya tertarik restoran ni...konsepnya 'restoran dalam taman', so mungkin sebab konsepnya ramai pelanggan yang datang. Okey la di situ ja saya citakan...

Kalau korang nak datang boleh la....sayaa jamin tak rugi la. Memang awesome restoran.

0 comment... add one now