Header Ads

Fatin, Arina, Jane dan Mary peserta finalis program Clever Girl Malaysia


DARI kiri; Fatin, Arina, Jane dan Mary terpilih mara ke peringkat akhir program realiti, Clever Girl Malaysia. – Foto Munira Abdul Ghani

SHAH ALAM: Peserta dari Selangor, Kelantan, Pahang dan Perak melakar sejarah Bila terpilih mara ke peringkat akhir program realiti, Clever Girl Malaysia (CGM) di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, di sini, Ahad depan.

Mereka Adalah Arina Mohd Fairin Lum, 26, dari Selangor; Fatin Nuraisya Mohd Hanipha, 28, (Kelantan); Mary Josephine Muhammad Houston, 26, (Pahang) dan Jane Lam Wai Chuin, 24, (Perak).

Dua peserta iaitu Nur Aliana Ahmad Rozaino, 25, mewakili Melaka dan An Nuur Nadhirah Abdul Halim, 26, (Negeri Sembilan) terpaksa mengucapkan selamat tinggal Bila tersingkir pada peringkat separuh akhir di lokasi sama, malam ini.

Pertandingan peringkat separuh akhir itu turut menyaksikan peserta dari Pahang iaitu Mary dinobatkan sebagai juara mingguan.

Dalam pertandingan ini, peserta perlu melalui dua cabaran iaitu dalam pusingan pertama, peserta akan bersaing untuk menjawab 10 soalan yang dikemukakan, dan setiap soalan bernilai 5 markah.

Pusingan kedua pula menawarkan markah antara 10 Sampai 100 sebelum peserta yang mendapat markah terendah dibawa ke pusingan penyingkiran.

Program yang mula bersiaran pada 13 Mac lalu itu menyaksikan 14 gadis mewakili negeri masing -masing untuk bersaing merebut gelaran gadis paling Cerdas, sekali gus merebut hadiah wang tunai RM100,000.

Rancangan terbabit Tak menggunakan sebarang sistem undian, sebaliknya peserta dinilai berdasarkan prestasi dan kebolehan menjawab soalan kuiz.

No comments

Powered by Blogger.