10 Sebab punca berat badan susah nak turun

519e5b0474c5b66556000556._w.1500_s.fit_
Tahu tak apa punca berat badan susah turun? Perasan tak bila korang tengah semangat kaw-kaw nak kuruskan badan tapi berat badan tu still macam maintain gitu je? Yang paling tak boleh blah bila makin kita nak turunkan, makin naik pulak! Wahh patah hati uolls! Kecewa tau!
Haaa apa kata kalau korang check balik dimana silapnya. Mesti ada silap tu. Haaa apa kata kita semak sama-sama jom! Dibawah ni antara punca-punca berat badan susah nak turun:
Punca-Berat-Badan-Susah-Turun
  1. Minum air kuantiti gula yang tinggi
  2. Kurang tidur
  3. Tidak bersarapan
  4. Minum terlalu cepat
  5. Kurang minum air masak
  6. Makan ketika stress
  7. Pengambilan karbohidrat berlebihan
  8. Makan dengan kuantiti yang banyak
  9. Malas bersenam
  10. Makan malam lewat
Amacam? Haaa dah tahu kan kenapa badan uolls susah nak kurus? So apa lagi? Jom ubah!

0 comment... add one now