10 Khasiat madu kelulut yang mempunyai keistimewaannya

madu kelulut
madu kelulut

Khasiat madu kelulut dan keistimewaanya dari dulu hingga sekarang. Di sini saya ingin memberi tip-tip atau cara-cara merawat penyakit-penyakit yang boleh dibuati daripada madu kelulut. Marilah kita mencari madu kelulut dan boleh mengamalkan pada setiap hari . Insha Allah mujarab !!!

Selamat Mencuba!!!

🅾👉GASTRIK👈
Dinasihatkan agar makan 2 sudu kecil madu  sebelum sarapan, 2 sudu kecil sebelum makan tengahari dan dua sudu kecil sebelum tidur malam.
🅾👉DEMAM👈
Ambil 2 sudu kecil madu dan campurkan dengan air putih diminum sebelum sarapan , sebelum makan tengahari dan sebelum tidur (3 kali sehari) .
🅾👉KANSER USUS👈
Boleh disembuhkan dengan gunakan madu yang dimakan sebanyak 3 sudu kecil dengan air putih sebelum sarapan pagi, 1 sudu kecil dengan segelas air putih sebelum makan tengahari dan 2 sudu kecil madu kelulut dengan segelas air putih sebelum tidur malam.
🅾👉CIRIT BIRIT👈
Campurkan 2 sudu madu kelulut dengan barli dan teh hijau bersama segelas air putih diminum sebelum sarapan dan sebelum tidur malam.
🅾👉ANTIBIOTIK👈
1 sudu kecil madu dicampurkan bersama ½ sudu kecil jintan hitam dan diminum 3 kali sehari
🅾👉BATUK👈
1 biji bawang putih dihaluskan + 2 sudu kecil madu . Minum sekaligus 4 kali sehari. Ulangi 3-7 hari. Atau: 1 biji limau nipis + 1 sudu kecil madu kelulut. Limau nipis diperah dalam air madu kelulut. Minum 3 kali sehari
🅾👉BIBIR PECAH👈
1 sudu kecil madu kelulutdi tempat bibir yang pecah
🅾👉KENCING MANIS👈
dinasihatkan agar makan 1 sudu kecil madu sebelum sarapan, 1 sudu kecil sebelum makan tengahari dan 1 sudu kecil sebelum tidur malam.
🅾👉BENGKAK/BENJOL👈
1 sudu besar madu + 1 biji limau nipis + 1 sudu besar kapur sireh + 1 biji kuning telur ayam kampung Campurkan sehingga sebati dan sapu pada bengkak
🅾👉CERDAS👈
2 sudu kecil madu + 1 sudu besar minyak zaitun + 3 biji kismis + 3 sudu pati kurma. Kismis dilumatkan kemudian dicampurkan dengan semua bahan yang lain, atau makannya secara berbiji. Boleh juga diminum atau ditelan sebelum sarapan dan sebelum tidur.
Sumber - sedapbang.com 

0 comment... add one now