Header Ads

10 Khasiat madu kelulut yang mempunyai keistimewaannya

madu kelulut
madu kelulut

Khasiat madu kelulut dan keistimewaanya dari dulu hingga sekarang. Di sini saya ingin memberi tip-tip atau cara-cara merawat penyakit-penyakit yang boleh dibuati daripada madu kelulut. Marilah kita mencari madu kelulut dan boleh mengamalkan pada setiap hari . Insha Allah mujarab !!!

Selamat Mencuba!!!

πŸ…ΎπŸ‘‰GASTRIKπŸ‘ˆ
Dinasihatkan agar makan 2 sudu kecil madu  sebelum sarapan, 2 sudu kecil sebelum makan tengahari dan dua sudu kecil sebelum tidur malam.
πŸ…ΎπŸ‘‰DEMAMπŸ‘ˆ
Ambil 2 sudu kecil madu dan campurkan dengan air putih diminum sebelum sarapan , sebelum makan tengahari dan sebelum tidur (3 kali sehari) .
πŸ…ΎπŸ‘‰KANSER USUSπŸ‘ˆ
Boleh disembuhkan dengan gunakan madu yang dimakan sebanyak 3 sudu kecil dengan air putih sebelum sarapan pagi, 1 sudu kecil dengan segelas air putih sebelum makan tengahari dan 2 sudu kecil madu kelulut dengan segelas air putih sebelum tidur malam.
πŸ…ΎπŸ‘‰CIRIT BIRITπŸ‘ˆ
Campurkan 2 sudu madu kelulut dengan barli dan teh hijau bersama segelas air putih diminum sebelum sarapan dan sebelum tidur malam.
πŸ…ΎπŸ‘‰ANTIBIOTIKπŸ‘ˆ
1 sudu kecil madu dicampurkan bersama ½ sudu kecil jintan hitam dan diminum 3 kali sehari
πŸ…ΎπŸ‘‰BATUKπŸ‘ˆ
1 biji bawang putih dihaluskan + 2 sudu kecil madu . Minum sekaligus 4 kali sehari. Ulangi 3-7 hari. Atau: 1 biji limau nipis + 1 sudu kecil madu kelulut. Limau nipis diperah dalam air madu kelulut. Minum 3 kali sehari
πŸ…ΎπŸ‘‰BIBIR PECAHπŸ‘ˆ
1 sudu kecil madu kelulutdi tempat bibir yang pecah
πŸ…ΎπŸ‘‰KENCING MANISπŸ‘ˆ
dinasihatkan agar makan 1 sudu kecil madu sebelum sarapan, 1 sudu kecil sebelum makan tengahari dan 1 sudu kecil sebelum tidur malam.
πŸ…ΎπŸ‘‰BENGKAK/BENJOLπŸ‘ˆ
1 sudu besar madu + 1 biji limau nipis + 1 sudu besar kapur sireh + 1 biji kuning telur ayam kampung Campurkan sehingga sebati dan sapu pada bengkak
πŸ…ΎπŸ‘‰CERDASπŸ‘ˆ
2 sudu kecil madu + 1 sudu besar minyak zaitun + 3 biji kismis + 3 sudu pati kurma. Kismis dilumatkan kemudian dicampurkan dengan semua bahan yang lain, atau makannya secara berbiji. Boleh juga diminum atau ditelan sebelum sarapan dan sebelum tidur.
Sumber - sedapbang.com 

No comments

Powered by Blogger.