Header Ads

Tutorial: Cara mudah pasang Sitemap yang ringan dan simple

Kali ni saya saja nak kongsi kat korang semua tutorial cara nak buat sitemap dengan mudah. Saya pun tak buat lagi sitemap ni tapi sja tangan ni nak share kat korang. Saya pasti masih yang tidak tahu apa tu sitemap?

Sitemap ni fungsinya adalah alat bantu anda untuk permudahkan blogger atau webmaster dalam pengenalan mencari konten blog korang. Yang sempoinya...sitemap ni diasingkan mengikut label malah ada tanda "baru" untuk artikel korang yg baru antar.

Korang follow ja step ni, mudah ja;

1. First gi Blogger > Dashboard > Menu > Pages > New Posting > HTML 
2. Then, Copy paste kode ni ke dalam ruangan HTML tersebut.

<div style="background-color:none; max-height:1200px; margin:auto;
overflow:auto;padding:3px;text-align:left;width:100%;">
<script src="https://cdn.rawgit.com/Arlina-Design/redvision/master/daftsimple.js"></script>
<script src="/feeds/posts/default?max-results=999&amp;alt=json-in-script&amp;
callback=loadtoc"></script></div>

3. Lepas tu, SAVE. Dah siap pun!!!

No comments

Powered by Blogger.