Header Ads

Tutorial: Cara Check Blog Mobile-Friendly Test

Tutorial: Cara Check Blog Mobile-Friendly Test | Assalamualaikum semua...rasanya lama sya tak kongsi mengenai blogging. Maklum la, saya asyik kongsikan benda lain ja. Kali ni saya rasanya perlu share kepada korang kalau nak cek blogger korang mobile-friendly tak???...

Masalahnya penting kerr....bagi pendapat saya rasanya penting kerana blog saya hampir 70% adalah daripada smartphone. Hanya 30% ja guna laptop. Tapi sebenarnya, ia bergantung pada template blog korang jugak. Kalau tak friendly mobile, saya syorkan korang tukar template.

Tutorial: Cara Check Blog Mobile-Friendly Test 


Mudah ja korang nak cek hanya follow this step :

1. First korang buka tools dari Google Developer. Klik ni 👉 Mobile-friendly test
2. Dah masok, masukkan URL website korang.
3. So lepas tu keluar la result. Kalau korang punya tak mobile-friendly bleh la tukaq template.

Semoga informasi ini memberi manfaat kepada anda untuk memperbaiki blog anda yang lebih baik. Terima kasih membaca.

No comments

Powered by Blogger.