Header Ads

Tutorial: Cara check blog mobile-friendly test

Assalamualaikum semua...rsanya lama sya tak kongsi mengenai blogging. Maklum la, saya asyik kongsikan benda lain ja. Kali ni saya rasanya perlu share kepada korang kalau nak cek blogger korang mobile-friendly tak???...

Masalahnya penting kerr....bagi pendapat saya rasanya penting kerana blog saya hampir 70% adalah daripada smartphone. Hanya 30% ja guna laptop. Tapi sebenarnya, ia bergantung pada template blog korang jugak. Kalau tak friendly mobile, saya syorkan korang tukar template.

Mudah ja korang nak cek hanya follow this step :

1. First korang buka tools dari Google Developer. Klik ni 👉 Mobile-friendly test
2. Dah masok, masukkan URL website korang.
3. So lepas tu keluar la result. Kalau korang punya tak mobile-friendly bleh la tukaq template.

No comments

Powered by Blogger.