Header Ads

Sinopsis drama Korea Descendants of The Sun (KBS2 392)

Drama Terbaru Song Joong Ki dan Song Hye Kyo Descendants Of The Sun
Drama Terbaru Song Joong Ki dan Song Hye Kyo Descendants Of The Sun
Siapa yang tidak kenal dengan bekas ahli Running Man iaitu Song Joong Ki dan juga Song Hye Kyo yangdiman cukup popular dengan drama korea Full House yang dilakonkannya bersama Rain. Mereka telah digandingan buat pertama kalinya di dalam sebuah dram terbaru iaitu Descendants of The Sun.

Drama Korea Descendants of The Sun adalah drama korea terbaru yang mengisahkan tentang  kehidupan seorang askar pendamain PBB dan seorang doktor sukarelawan  . Drama ini menceritakan tentang kisah cinta di antara Kapten Yoo Shi-Jin, yang dimana merupakan pasukan penjaga perdamaian PBB, dan Doktor  sukarelawan Kang Mo-Yeon. Drama  ini dibintangi oleh ramai para pelakon hebat korea iaitu Song Joong-ki,  Song Hye-kyo,  Kim Ji-won, dan juga Jin Goo.

Drama Korea ‘Descendants of The Sun’ :
Tajuk : Descendants of The Sun
Genre : Percintaan dan aksi
Episode : sebanyak 16 Episode
Tarikh Tayangan : 24 Februari 2016  hingga 14 April 2016
Waktu  Tayangan : KBS2 (392), Rabu dan Khamis,  9.00 malam
Para Pelakon Utama : Song Joong-ki , Song Hye-kyo,  Kim Ji-won, dan  Jin Goo

Sinopsis Drama Korea Descendants of The Sun :
Drama Korea Descendants of The Sun ini bercerita tentang kisah cinta diantara Kapten Yoo Shi-Jin, yang dimana merupakan pasukan penjaga perdamaian PBB, dan Doktor Kang Mo-Yeon. Oleh Kerana permintaan dari PBB, mereka telah ditempatkan di  negara lain.

Pasukan penjaga perdamaian PBB ini dihantar ke negara yang dilanda Perang Uruk. Kapten Yoo Shi-jin, merupakan Kapten dari unit khusus Warfare Command, yang dimana telah bertemu dengan Kang Mo-yeon, seorang doktor sukarelawan. Saat mereka bekerja bersama-sama diantara satu sama lain di zon bencana dan penyakit, Shi-jin dan Mo-yeon akhirnya  saling jatuh cinta.
 
Drama Terbaru Song Joong Ki dan Song Hye Kyo Descendants Of The Sun
song joong ki & song hye kyo
song joong ki & song hye kyo
Lalu bagaimanakah kisah cinta mereka ? apakah mereka akan bersama atau sebaliknya, mari sam-asama kita saksikan. Dah lama tak tengok Song Hye Kyo dan Song Joong Ki berlakon, mari kita tengok keserasian mereka.

No comments

Powered by Blogger.