Header Ads

Tips cara mudah artikel baru terindex dalam search engine

Assalamualaikum semua...lama dah tak kongsikan tips tentang blog. Rasa nya saya perlu kongsikan kepada korang tips yang sangat mudah. Korang nak tak artikel baru korang ada di page pertama search engine???...Pastinya korang nak kan...kay baca selanjutnya.

Cara yang dilakukan untuk mempercepat index artikel di mesin pencari sebenarnya sangat mudah, salah satunya adalah dengan cara nge 'PING' , Sebelum kita berbicara lebih jauh  lagi mengenai PING, adakalanya kita mesti tahu dulu apa itu yang dinamakan PING.

Ping bertujuan untuk memberikan informasi kepada search engine (seperti google, yahoo,bing dll)) bahawa kita baru saja mengupdate blog kita, jadi artikel - artikel yang masih baru atau baru saja dibuat dan di publish dapat dikesan oleh search engine.

Nah kurang lebih pengertian ping seperti itu, jadi dengan cara ngePing ini , kemungkinan artikel kita mudah terindex oleh mesin pencari. 

Dibawah ini saya sudah membuat list 15 laman web ping automatik yang boleh anda gunakan agar artikel anda cepat terindex oleh mesin pencari, berikut daftarnya :

No comments

Powered by Blogger.