Header Ads

Snooz, peranti kecil bantu anda dapatkan tidur yang nyenyak


Tidur adalah satu keperluan untuk merehatkan tubuh badan. Justeru, badan kita memerlukan tidur yang berkualiti untuk kekal bertenaga untuk menempuh hari seterusnya. Tetapi bagaimana nak mendapatkan tidur yang berkualiti sekiranya jiran anda tiba-tiba bersorak tengah malam kerana menonton bola beramai-ramai?SNOOZ adalah satu peranti kecil yang dicipta untuk membantu anda tidur lena walaupun anda berada dalam persekitaran yang bising dan sekaligus membantu anda untuk mendapatkan tidur yang berkualiti.


Alat ini sebenarnya adalah sebuah mesin hingar putih akustik (acoustic white noise) yang membantu anda mudah terlelap dan kekal tidur dengan tenang. Menggunakan kipas eksklusif dalam kandang akustik dioptimumkan, SNOOZ menghasilkan hingar putih damai untuk membantu dunia beransur-ansur hilang supaya anda boleh tidur. Banyak peranti baru mengesan gangguan tidur. SNOOZ menamatkan gangguan tersebut.

Dalam analisis Laporan Pengguna 2008, 2,021 responden kaji selidik mendapati mesin bunyi untuk lebih membantu daripada ubat-ubatan yang boleh didapati di kaunter atau makanan tambahan seperti Tylenol PM dan Unisom (dan hampir sama berkesan dengan ubat preskripsi seperti Gaut dan Lunesta). Ini bermakna hingar putih berfungsi dan berkesan dalam membantu mendapatkan tidur yang nyenyak.


SNOOZ berkesan apabila diletakkan jauh dari katil anda supaya ia boleh mengisi bilik dengan bunyi. Dengan menggunakan aplikasi khas melalui peranti pintar, anda boleh menetapkan kelantangan bunyi SNOOZ tanpa bangun dari katil atau menetapkan pematian automatik.


Anda boleh memiliki SNOOZ dengan menyokong kempen mereka di laman kickstarter dan menjadi antara yang terawal menggunakan peranti ini. Harga untuk peranti ini bermula dari US$49.


Sumber - Kickstarter 

No comments

Powered by Blogger.