Header Ads

Biodata penuh Hafidz Roshdi, watak Harraz Naufal dalam drama Tundukkan Playboy Itu

Biodata Penuh Hafidz Roshdi Aka Harraz Naufal
Biodata Penuh Hafidz Roshdi Aka Harraz Naufal
Hafidz Roshdi Hero Baru yang kini semakin meningkat naik namanya.. Mula dikenali dan namanya mula disebut-sebut apabila berjaya Membawa Watak seorang Playboy dengan sangat bersahaja dalam Drama slot Akasia TV3 Tundukkan Playboy Itu!!  Ini merupakan kali  kedua beliau memegang watak utama selepas drama slot samarinda  Aku Pilih Kamu yang Juga baru saja ditamatkan bulan lalu..
Hafidz Roshdi merupakan nama baru yang  dalam industri seni tanah air kita. Pelakon kacak ini semakin aktif dalam bidang lakonan, malah banyak drama yang sudah dibintanginya.. Hafidz yang lahir dari program Hero Remaja 2011/2012 ini dijangka bakal menjadi lebih Popular.. dan sebaris dengan hero-hero ternama di malaysia seperti Fattah amin, Hisyam Hamid, Zul Ariffin, dan ramai lagi..
Drama pertama lakonan Hafidz Roshdi ialah  dalam Drama Baby Ana Milik Siapa? Hafidz Membawa watak Edry yang mempunyai sahabat karib sejak dari zaman sekolah. Lima sahabat ini menghadapi kehidupan susah senang bersama-sama. Kehidupan mereka akhirnya  berubah kerana kelahiran seorang baby yang bernama Ana. Kehadiran baby Ana tersebut telah menyebabkan konflik antara lima sahabat ini,  Selepas kejadian itu, pelbagai masalah yang berlaku melibatkan lima sahabat ini.
Drama Kedua Hafidz Ialah  drama Kau Aku Kita. Hafidz  melakonkan watak Syeen merupakan seorang ahli kumpulan ganster yang sangat menyayangi Iman Firdaus . Hafidz berlakon di samping pelakon utama iaitu Janna Nick danSyarul Ridzwan yang mana kedua-dua mereka bernama Iman Firdaus. Drama ini merupakan drama yang menjadi viral dan sedikit sebanyak berjaya menaikkan nama Hafidz Roshdi.
Kemudian Hafidz Roshdi  Dapat melakonkan watak utama bergandingan dengan pelakon wanita Comel Dayana Roza,  Gandingan Hafidz watak Rizman dilihat cukup serasi bersama Dayana yang memegang watak Qasya Azara . Watak Rizman dalam drama itu sebagai seorang lelaki yang keras hati, suka memberontak panas baran dan mempunyai  ego yang tinggi.dalam drama Aku pilih kamu
Yang Terbaru, Hafidz Roshdi sekali lagi berjaya mendapatkan Watak Hero utama bagi Drama adaptasi novel di slot Akasia TV3  Yang Bertajuk  Tundukkan Playboy itu , drama yang  diadaptasi daripada Novel karya Anjell. ini Berjaya Menarik hampir 2 Juta Penonton Setiap Hari..  Ternyata Drama ini Adalah Puncak kerjaya Buat Hafidz Sekaligus membawa tuah Kepada beliau.. di Dalam Drama Ini   Hafidz Membawa watak Harraz Naufal seorang anak orang kaya.. yang hidup dikelilingi wanita.. dan Harraz sangat prejudis terhadap wanita bertudung, Yang Akhirnya Jatuh Cinta Kepada seorang Wanita Memakai purdah!!  Bergandingan Pula  dengan Heroin cantik Uqasha Senrose yang membawa watak Nurin  Seorang  wanita bertudung yang Berpendirian dan Tegas…  dapatkah cinta Harraz dan Nurin disatukan?? Kalau nak tahu korang kenalah tengok da Tunggu sampai Episode Terakhir drama Ini Ye!!
Seperti siasa seorang pelakon Tidak akan lari dari kritikan atau kontroversi Hafizd juga menerima kritikan seperti  Masih Agak kaku dalam bidang lakonan.. Tapi itu tidak akan mematahkan semangan pelakon baru ini.. baginya kritikan sebegitu akan membantunya menjadi Pelakon  yang lebih baik lagi.. PP percaya Lakonan  Hafidz Roshdi yang baru berusia 22 tahun ini.. pastinya akan lebih mantap dan menyinar dari masa ke semasa!!
Biodata Penuh Hafidz Roshdi
Nama Komersial: Hafidz Roshdi
Nama Penuh: Muhammad Hafidz B. Roshdi
Tarikh Lahir: 13/11/1994
Umur: 22 Tahun (2016)
Pendidikan: OUM
Asal: Shah Alam
Pencapaian: Finalis Hero Remaja bersama Fattah Amin, Syarul Ridzwan dan Syafiq Kyle 2011/2012.
Drama: Baby Ana Milik Siapa, Kau Aku Kita, Aku Pilih Kamu, Tundukkan Playboy Itu
FB /IG:
1. Facebook Hafidz Roshdi –https://www.facebook.com/HafidzRoshdi
2. Instagram Hafidz Roshdi –https://www.instagram.com/hafidz.roshdi
senyuman hafidz roshdi
Dia senting lengan pulak!!
Biodata Penuh Hafidz Roshdi Aka Harraz Naufal
gambar comel hafidz roshdi
hafidz roshdi harraz naufal
gambar terbaru hafizd roshdi
~Makin banyakkan  hero-hero baru kat malaysia nih.. dan kebanyakanya muncul dari pencarian Hero Remaja Tahniah PP ucapkan kepada Team Remaja yang sentiasa berjaya melahirkan bakat dan bintang baru dalam industri hiburan kita.. takdala boring tengok hero tua-tua kan?
hehehe good luck Hafidz Roshdi  I like u A lot!!

No comments

Powered by Blogger.