Header Ads

5 sebab kenapa perempuan sebenarnya tak patut menjadi orang pertama yang lafazkan kata cinta

1170

I Love You” atau Saya cinta Awak dalam bahasa melayu.
Perkataan ini yang sering orang guna untuk menyatakan perasaan sayang yang teramat dan terlampau sangat…haha tak kisah la dalam bahasa apa sekali pun,tapi seluruh dunia menggunakannya dari muda sampai lah tua.
Perempuan memang sinonim sebagai seorang yang lemah lembut dan lemah. Jika pasal cinta pula selalunya perempuan mudah tangkap cintan dan jatuh hati jika dia selesa dengan seseorang. Lagi – lagi dengan lelaki yang mulut manis dan mempunyai rupa paras yang cantik. Pastu mula lah nak start cakap “I love you” dulu kat lelaki tersebut.
Ni kami nak share sikit 5 sebab kenapa perempuan sebenarnya tak patut menjadi orang pertama yang lafazkan kata cinta, antaranya ialah :
1. Lelaki tak bersedia dan akan terkejut beruk!
Scream-freak-out
Lelaki biasanya takut untuk ada komitmen. Mereka selalu nya perlukan hampir 6 bulan untuk membiasakan diri dengan pasangannya. So korang kena chill dan jangan pushy sangat ok!

2. Dia mungkin akan “Over Thinking”.
Wedding-dress
Bila perempuan lafazkan “I love You”, lelaki ni dia akan terus fikir masa depan dia konon- konon nak kena kahwin cepat lah, anak nak sara macam mana nanti. Macam – macam lah senang cerita..

3. Lelaki tidak tahu macam man nak luahkan perasaan sendiri.
Awkward-smile
Lelaki biasanya tidak alert atau tak pandai sangat nak luahkan perasaan mereka, atau senang cerita mungkin diorang ni ego. Sayang tapi tak tunjuk sayang, jeles tapi tak mengaku jelesss..

4. Lelaki lambat jatuh cinta.
feelings-men-gif
Perempuan lebih mudah untuk luahkan perasaan mereka, mereka suka kongsikan apa yang mereka rasa dan mahukan. Tapi sebaliknya bagi lelaki. Lelaki biasanya akan mengawal perasaan sendiri and act like cool.. Selalu anggap benda normal dan deny perasaan sendiri.

5. Pasti lebih exited jika lelaki yang lafazkan kata cinta dulu!
Love-gif
Perasaan exited tu memang normal kan bila seseorang cakap dia suka atau cintakan kita.. Tapi tulah kadang – kadang lelaki yang jenis senang nak cakap “I Love You” ni pun tak leh caya sangat.. Sekarang ni banyak buaya darat yang bermulut manis.

So tu lah antara sebab kenapa korang tak patut cakap “I love You” dulu, tapi apa pun benda ni sangat subjektif ok! Semua orang melalui pengalaman yang berbeza!

Sumber - Viral Thread 

No comments

Powered by Blogger.